Színházi előadásokat és interaktív programokat kínál a Gyermekmentő Szolgálat

Színházi előadások, zenei és interaktív programok is szórakoztatják az érdeklődőket szombaton és vasárnap az ingyenes gyereknapi rendezvényén a budapesti Városligetben.

A programok között focikupa, játszóház, lovasterápia-bemutatók, kézműves foglalkozások, emlékérem-készítés, a biztonságos közlekedéssel, illetve internettel kapcsolatos játékok szerepelnek. A kétnapos rendezvényen 39 ország Budapesten akkreditált nagykövetségei és kulturális intézetei mutatják be nemzetük szokásait, hagyományait a Nemzetek utcájában – mondta el Edvi Péter, a szolgálat elnöke a programot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

A szervezet idén több mint 500 nehéz sorsú gyermeket lát vendégül pécsi intézményekből, valamint Erdélyből, a Felvidékről, Moldovából és Kárpátaljáról, magára vállalva a gyerekek utazási, szállás és étkezési költségeit.

Az NGYSZ gyermeknapi rendezvénye a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermekek előtt is kinyitja a világot, emellett mindenki tartalmas szórakozási lehetőséget talál a Városligetben – hangsúlyozta Szentes Tamás egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes, hozzátéve: a hivatalos erőforrások szűkössége mellett felértékelődnek azok a civil kezdeményezések, amelyek a rászoruló csoportok támogatását és felzárkóztatását tűzték ki célul. Az NGYSZ is a hátrányos helyzetű gyermekek fejlődésére, értékszemléletére, a közösséghez és a társadalomhoz való viszonyára kíván hatással lenni.

A Biztonságos Internet Sátorban a világháló veszélyeiről és a biztonságos nethasználatról tudhatnak meg többet a látogatók, az NGYSZ színpadán vasárnap mesejátékok és koncertek színesítik a programokat. Az OTP Fáy András Alapítvány sátránál interaktív pénzügyi játékokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, vasárnap délután pedig Kovács Péter világbajnok freestyle futballista újabb rekordkísérletére, csoportos dekázásra várják a sportrajongókat. Idén is megrendezik a focikupát, amelyen erdélyi és budapesti fiatalok mérik össze ügyességüket – részletezte a programokat Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója.

A MoKi (MobileKids) sátorban Kresz-teszt és interaktív játékok ismertetik meg a gyerekekkel a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos szabályokat. A Mercedes-Benz Hungária Kft. Segíts egy mosollyal! címmel jótékonysági aukciót indított, a teljes bevétellel az NGYSZ-t támogatják – mondta el Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és pr vezetője.

Forrás: MTI