Egy hétig gyalogol Árpád az Ocho Macho koncertjére

Hét nap alatt Debrecenből Szegedre gyalogol egy rajongó az Ocho Macho koncertjére. Komáromi Árpád így fejezi ki kedvenc zenekara iránti tiszteletét, és népszerűsíti az egészséges életmódot. A fiatalembert a séta után május 25-én, szombaton este a szegedi Dóm téren, az Utcazene Fesztivál nagyszínpadán köszöntik a zenészek.

Komáromi Árpád és Halász Ádám

Komáromi Árpád és Halász Ádám

Különleges utazásra indul vasárnap a debreceni Komáromi Árpád, aki évek óta hűséges rajongója az Ocho Macho zenekarnak. A Tico becenevű fiatalember sokáig gondolkozott azon, hogyan fejezhetné ki legjobban, milyen sokat jelent neki kedvencei zenéje és pozitív életszemlélete. Végül úgy döntött, hogy tisztelete jeléül szokatlan gyalogos zarándoklatra megy, amivel egyúttal az egészséges életmódot, azon belül a gyaloglást is népszerűsítheti. A sport ugyanis Árpád és az Ocho Macho tagjainak életében is fontos szerepet játszik. A zenekarnak írt üzenetében úgy fogalmazott: „Amikor majd visszaemlékeztek sok-sok év múlva a sok próbára, utazásra és koncertre, amikor az emlékek már letisztultak, akkor fogjátok igazán megérteni, hogy zenétekkel és lényetekkel mennyi örömet szereztetek, bármerre is jártatok”.

Ocho Macho

Ocho Macho

Az Ocho Camino névre keresztelt séta május 19-én, vasárnap indul Debrecenből. Az egyhetes túra alatt Tico naponta 25 és 40 kilométer közötti távokat tesz meg, és összesen 221 kilométert gyalogol a csongrádi megyeszékhelyre. A fiatalembernek időközben útitársa is lett, hiszen barátja, Halász Ádám csatlakozott hozzá. A céljuk a szegedi Dóm tér, ahol az Ocho Macho május 25-én, szombaton 19 órakor az Utcazene Fesztivál nagyszínpadán ad koncertet.

–  Vannak hűséges követőink, akik minden fellépésünkön az első sorban táncolnak, bárhová is megyünk, de ehhez hasonló szeretettel még nem találkoztunk. Arra biztatjuk a rajongóinkat, hogy bátran csatlakozzanak hozzá a séta közben. A Facebook-on létrehoztunk egy Ocho Camino elnevezésű eseményt, ahová várjuk a fotókat, videókat, bátorító szavakat. A fiúkat már nagyon várjuk, és a közönséggel együtt köszöntjük majd őket a szegedi Dóm téren – mondta Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere.

Az idén tízéves, két platinalemezes zenekar közben folyamatosan koncertezik. Itthon az összes jelentős nyári fesztiválon megtáncoltatják a közönséget, valamint fellépnek Romániában, Szlovéniában, Ukrajnában, Ausztriában és Németországban is. Az Ocho Macho rajongói a bulikon a nagy slágerek mellett már új két új dalt is hallhatnak az őszre várható nagylemezről, amely a szokásosnál is energikusabb lesz. A zenekar egy nyári fellépést különösen izgatottan vár.

– Az a megtiszteltetés ért minket, hogy június 23-án a Buena Vista Social Club tagjaival állhatunk egy színpadra Szombathelyen. A legendás muzsikusok előtt akusztikus produkciót mutatunk be. Ez már önmagában is fantasztikus, de a legnagyobb álmom, hogy együtt adhassuk elő a Viva Cuba című dalunkat. Ha ez összejön, ígérem, hogy beugrom a színpadról a közönség soraiba, és stagediving-olok egyet – mondta Kirchknopf Gergő.

Az Ocho Camino eseményeit itt lehet követni: http://www.facebook.com/events/501987656522812/

Részletek:
http://www.ochomacho.hu/
http://www.facebook.com/ochomacho

Forrás: PR Garden