Robert Capáról forgat játékfilmet egy mexikói rendező

Robert Capáról forgat filmet egy mexikói rendező: Eduardo Rossoff alkotása a világhírű magyar fotóriporter 1948-as izraeli útja idején játszódik.

Robert Capa - Fotó: Gerda Taro - Forrás: Wikipédia

Robert Capa – Fotó: Gerda Taro – Forrás: Wikipédia

A film egy szerelmi történet lesz – idézte a rendezőt az El Universal mexikói lap hétfőn. „Néhány nappal ezelőtt találkoztam egy nővel, aki a szeretője volt. Egy fantasztikus nővel” – mondta Rossoff az újságnak, hozzátéve, hogy a forgatási munkálatok várhatóan az év végén kezdődnek. A film mögött európai producerek állnak – jegyezte meg a rendező.

Robert Capa volt korának egyik leghíresebb fotóriportere, aki 1932-ben a berlini Dephot fotóügynökségnél kezdte karrierjét. A második világháborút követően barátjával és pályatársával, Henri Cartier-Bressonnal megalapította a Magnum fotóügynökséget. Leghíresebb felvételei közé tartozik A milicista halála a spanyol polgárháborúból, valamint a szövetségesek 1944-es normandiai partraszállását megörökítő fotók. „Ha nem elég jók a képeid, akkor nem voltál elég közel” – hangzott mottója. Capa 1954-ben halt meg Indokínában, taposóaknára lépett.

Forrás: MTI