Különleges kiállítást tartottak a sárvári fürdőben

Különleges kiállítás várta pünkösdhétfőn a sárvári fürdő vendégeit: az úszómedencében, a víz alatt tekinthették meg Víg Attila festményeit a fürdőzők.

Búvárok vitték Víg Attila festményeit a medence aljára a sárvári fürdőben, így aztán annak is búvárszemüveg kellett, aki meg akarta nézni a képeket. Először a gyerekek merültek.
MTI fotó: Kászoni László

MTI fotó: Kászoni László

A nagykanizsai művész szerint a víz alatt könnyebb odafigyelni a festmények üzenetére. „Meditációhoz nagyon alkalmas hely a víz alatti közeg, hiszen ott az ember el tud vonulni. az összes többi ingert ki tudja kapcsolni, csak a szemére hagyatkozik és a saját gondolataira” – mondta Víg Attila.

A különleges víz alatti kiállítás mindössze egy napig tartott Sárváron. A cél az volt, hogy minél többen elmenjenek a fürdőbe a hosszú hétvégén. A fürdőszövetség elnöke szerint ilyenkor amúgy is több vendég érkezik az átlagosnál.

Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke azt mondta: ezeken az ünnepeken 4 ezer felettire tehető a látogatók száma. Ilyenkor legalább 50 százalékkal több vendég van, mint egyébként más napokon.

A magyarországi fürdők forgalma tavaly 2 százalékkal nőtt, a vendégek száma meghaladta a 25 milliót. Az idén viszont eddig 15 százalékkal kevesebben váltottak jegyet, mint tavaly, főként az áprilisig tartó tél miatt.

Forrás: MTI

,