Húszezer látogató a Pálinkafesztiválon

Csaknem húszezren látogattak el május 16. és 19. között a VIII. Budapesti Pálinkafesztiválra, ahol a legkedveltebb párlatnak a meggypálinka bizonyult.

A közönség az év meggypálinkáját kedvelte leginkább; a tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinka házasításának 1500 díszes palackjából csaknem ezer már a helyszínen elfogyott. A pálinkaházak közül a Márton és lányai volt a legnépszerűbb: a többszörös Destillata és Hundest versenyt nyert pálinkaház bonyolította le a legnagyobb forgalmat a négy nap alatt – tájékoztatták az MTI-t kedden a szervezők.

Közleményük szerint a fesztivál legnépszerűbb újítása és programja a Rézangyal kurzusa volt, amelyen négy nap alatt majdnem százan próbálhatták ki a pálinkaházasítást. A résztvevők 2,5 decis, saját címkével és névvel ellátott palackban vihették haza egyedi párlatukat.

A zenei programok közül a szervezők számításai szerint a legtöbben Péterfy Bori bulijára voltak kíváncsiak.

Az októberi Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégpárlata a rum lesz, ahol a pálinkák mellett a Karib-térség gasztronómiai különlegességeit lehet majd megkóstolni. A rendezvény az eredeti helyszínén, a budai Várban várja a látogatókat.

Forrás: MTI