Gyermekek jelentkezését várja az NFZ a Thész Gabriella vezette gyermekkórusba

Gyermekek jelentkezését várja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NFZ) abba a gyermekkórusba, amely a jövő évadra meghirdetett koncertjein fog közreműködni Thész Gabriella vezetésével.

A Nemzeti Filharmonikusok hangversenyein közreműködő gyermekkórusba zenei képzettséggel rendelkező 4-5. osztályos fiúk és 4-7. osztályos lányok jelentkezését várja az együttes – tájékoztatta az MTI-t pénteken Bukta Julianna, az NFZ sajtómenedzsere.

A gyermekkórus vezető karnagya Thész Gabriella Liszt-díjas, érdemes művész, ő választja ki a jelentkezők közül azokat a gyermekeket, akikkel megkezdi majd a közös munkát

A gyermekkórus tagjának lenni kivételes lehetőség azok számára, akik kiemelkedő színvonalú zenei és művészeti képzést szeretnének kapni, illetve részt kívánnak venni egy országos és nemzetközi hírű zenei együttes munkájában többek között a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián. Jelentkezési határidő: május 27. További információ: www.filharmonikusok.hu.

Az NFZ jövő évadbeli koncertjei közül több alkalommal is szükség lesz a Thész Gabriella vezette gyermekkórus fellépésére. Az énekkar fellép majd november 21-én Benjamin Britten Háborús requiemjében és december 23-án A diótörőben is.

Forrás: MTI

,