Atmoszféra – Kálló Péter fotókiállítása a Brody Studiosban

Streetfotókkal, hangulat- és életképekkel, összesen mintegy 50 munkával találkozhat a közönség Kálló Péter Atmoszféra című kiállításán; a Magyar Sajtófotó- és Goldenblog-díjas fotográfus tárlata szombattól látható a budapesti Brody Studiosban.

A Metropol napilap és a Sziget Kft. fotósaként is dolgozó Kálló Péter a kiállítás pénteki sajtóbemutatóján elmondta: a fotóriporteri munka inkább események illusztrálásáról szól, az objektivitásra törekszik. Ez azonban soha nem valósulhat meg teljesen, hiszen a fotós már puszta jelenlétével hatással van az eseményekre – emlékeztetett Kálló Péter, aki a tárlaton másik oldaláról, fotóművészként mutatkozik be.

Az elmúlt öt év munkásságának keresztmetszetét adó anyagban megfigyelhető a fotográfus vonzódása az épített és természeti környezet geometrikus formái iránt, ezeket elmondása szerint többnyire igyekszik élettel, alakokkal megtölteni.

„Kutatások szerint átlagban 2-3 másodpercet töltünk el egy elénk kerülő kép szemlélésével, én azonban szeretnék a nézőkben egy-egy gondolatot elindítani” – szólt munkájáról Kálló Péter. A hat országban készült képeken több visszatérő motívum is felbukkan, az esernyők és napernyők például Henri Cartier-Bresson életművére tett egyértelmű utalásként.

A falakon elhelyezett 27 fotó mellett a kiállítás végén a látogatók több mint 20, fóliára előhívott felvételt maguk helyezhetnek egy írásvetítőre, akár többet is egymásra, így új képeket létrehozva.

Kálló Péter kiállítása bejelentkezéssel június 3-ig látogatható a Vörösmarty utcai Brody Studiosban, keddenként és csütörtökönként a művész tárlatvezetést is tart.

Forrás: MTI