Nagyszínpadi premier, olvasópróba és pünkösd a Magyar Színházban

Az évad utolsó premierjére készül a Magyar Színház: május 16-án este a Nero, a véres költő ősbemutatójára kerül sor. A Kosztolányi Dezső regénye alapján készült szatírát Réczei Tamás állítja színre.

Nero1Nero, a véres költő – Fotó: Dóka Attila

A premier után a háromnapos hétvége sem telik el esemény nélkül: szombaton és vasárnap a családokat várják a Hevesi Sándor téri teátrumba.

A kisfiú meg az oroszlánok című darab szünetében is elindult az „interaktív valóságshow”, ahol a gyerekek egy kamera és egy kivetítő segítségével könnyedén Bruckner Szigfrid mellett találhatják magukat!

Vasárnap a valóságban is találkozhatnak a gyerekek és a színészek: az Égigérő fű előtt (13.30-tól) Őze Áron, Soltész Bözse, Sipos Imre és Jegercsik Csaba társaságában varázsolhatják tisztára a színház környékét a mesebeli parkőr, Poldi bácsi botjával.

A vasfüggöny mögötti játéktérben szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatják be az Utas és holdvilágot, melynek olvasópróbájával jövő héten kezdődik el a munka. Szerb Antal regényének adaptációját Harsányi Sulyom László állítja színpadra.

Forrás: Magyar Színház

magyar logó

,