Temesvári, békéscsabai és szabadkai vendégjátékok a Finálé szegedi színházi fesztiválon

Az évad végének közeledtével is kínál különleges előadásokat hűséges nézőinek a Szegedi Nemzeti Színház: csütörtökön kezdődik a Finálé Fesztivál, amelyen régebben játszott saját produkciók mellett temesvári, békéscsabai és szabadkai vendégjátékokat láthat a közönség.

Elsőként a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Vinnai András Vojáger című darabját mutatja be Keszég László rendezésében. Azok, akik lemaradtak a tavalyi ősz egyik sikeres szegedi bemutatójáról, pénteken láthatják John Steinbeck Egerek és emberek című színművét – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szombaton a Békéscsabai Jókai Színház vendégjátékában a Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátékot játsszák a Kisszínházban, a Korzó Zeneházban pedig újra műsorra tűzik Hermann Broch Zerline, a szobalány története című színpadi művét Fekete Gizivel a címszerepben.

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház egy kortárs drámával, Spiró György Prah című darabjával érkezik Szegedre, a nőt Szász Enikő, a férfit Dukász Péter formálja meg a színpadon. A fesztivál programja pedig az idén 25 éves Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater című produkciójával zárul. Giovanni Battista Pergolesi és Arvo Pärt zenéjére Juronics Tamás készített koreográfiát.

A Finálé Fesztivált első ízben 2011-ben szervezte meg a Szegedi Nemzeti Színház azért, hogy a teátrum az utolsó bemutatót követően is tudjon újdonságokat kínálni leghűségesebb nézőinek.

Forrás: MTI