Csütörtöktől Pannónia Fesztivál Szántódpusztán

Csütörtökön kezdődik az idei Pannónia Fesztivál (PAFE), amelyet a Somogy megyei Szántódpusztán rendeznek meg. A négy nap alatt hat színpadon a hazai rockélet csaknem kétszáz csapata mellett három külföldi zenekarral is találkozhat a közönség.

A legismertebb külföldi fellépő Rudimental áprilisban megjelent első albuma dalait mutatja be pénteken este – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az idén a Balaton melletti Szántódpusztán koncertet ad a Foreign Beggars és a Dub Pistols is. Fellép a hazai élvonal több előadója, köztük a Kiscsillag, a Punnany Massif és az Irie Maffia, a rock-metál vonalat mások mellett a Tankcsapda, a Road, a Depresszió és a Subscribe képviseli, az elektronikus zenei színteret Dj Palotai, MC Zeek, Cadik vagy a Brains, a hiphopot az Akkezdet Phiai, a Hősök, a Barbárfivérek, Funktasztikus és Siska Finuccsi.

A szombati fellépők között lesz Odett, a Mocsok1Kölykök, a Mary Popkids, valamint a Maszkura és a Tücsökraj is megtáncoltatja a közönséget. A vasárnap is visszatérőket pedig többek között az Ivan&The Parazol, a F!sh, az Elefánt és a Napkutya várják majd.

Vasárnap éjjel zárásként a 30Y lesz hallható: az együttes jó idő esetén a nagyközönség számára csak erre a koncertre megnyíló helyszínen különleges előadásával, a Szentimentáléval lép fel.

A szervezők szerint a fesztiválra vonattal lehet a legegyszerűbben eljutni, a MÁV Start Zrt. a helyszínen lepecsételtetett menetjegyeket a visszaútra is érvényesnek fogadja el. A Budapest és Nagykanizsa felől érkezőkre tekintettel több gyorsvonat is megáll majd Szántódon a fesztivál ideje alatt.

A programsorozatra szóló négynapos bérlet ára 7900 forint, a napijegy 3900 forintba kerül, bővebb információ a www.pannoniafesztival.hu oldalon található.

Forrás: MTI