Új lemezével érkezik a Kard a Zöld Pardonba

Új lemezének megjelenése napján, azaz május 14-én ad koncertet a Kard zenekar. A Kalapács József vezette hard rock formáció „Szívemen a dal” című bemutatkozó album dalai mellett természetesen a zenekar korábbi, Hard nevű változatának slágerei is felcsendülnek majd.

kard

A 2005-ben alakult Hard zenekar egy EP és két magyar nyelvű nagylemez után 2009-ben felfüggesztette működését. Jó néhány tagcserét követően döntött úgy a tagság, hogy angol nyelven folytatják a zenélést és ehhez a svéd Björn Lodin énekest hívták segítségül. Ám a tavalyi évben a Hard ismét úgy érezte, eljött az idő, hogy újra magyarul szóljanak rajongóikhoz, de ezt csakis Kalapács Józseffel a mikrofonnál tudták elképzelni. Az ötletből végül egy egész stúdióalbum született, és a félreértések elkerülése végett a Hard nevet meghagyták a csapat angol nyelvű felállásának, a magyar vonalat pedig ezek után a Kard nevű formáció viszi tovább.

– Nemcsak a lemez és a név új, hanem maga a zenekar is, hiszen az eredeti Hard felállásból már csak ketten maradtunk. Azt gondolom, hogy a „Szívemen a dal” című album világa tükrözi igazán azt, ami mi vagyunk, azaz a Kard zenekar 2013-ban és ezt szeretnénk megmutatni a nagyközönségnek is. A Hard név az angol nyelven játszó csapaté marad, így a zeneileg is más úton járó két zenekar nevében is könnyebben megkülönböztethető lesz – világosított fel a változásokról Kalapács József énekes.

Habár kedd este az új korongé a főszerep, természetesen a korai Hard dalok szerelmesei sem maradnak a régi slágerek nélkül:

– Persze sokat játszunk majd az új lemezről, de a régi, jól ismert Hard számok is műsoron lesznek, hiszen a Björn-féle formáció ezeket nem játszotta. Érdekesség, hogy én viszont átcsippentek egy dalt a Björn érából. Fontos, hogy ez nem egy lemezbemutató buli, inkább egy lemezmegjelenési ünnep. Az új albumot ugyanis először aznap, május 14-én este, a koncert helyszínén vehetik kezükbe a rajongók. Jó hír továbbá az is, hogy aki ott megvásárolja az anyagot, annak a befizetett belépő árát jóváírjuk – tette hozzá a frontember.

Érdemes korán érkezni, hiszen a Kard előtt a Noa Rock melegíti be a közönséget este 7 órai kezdettel, május 14-én, kedden, a Zöld Pardon színpadán.

A koncertre a belépő 400 forintba kerül.

Az esemény meghívója

Részletek:

https://www.facebook.com/KARDofficial

https://www.facebook.com/zoldpardon/

Forrás: PR Garden