Magyar fesztivál San Franciscóban és Miamiban

Élénk látogatottsága volt a hét végén a San Franciscóban megrendezett II. Magyar Örökség Fesztiválnak és a miami III. Magyar Fesztiválnak.

San Francisco Belmont városrészében mintegy kétezren látogattak el a helyi magyar szervezetek és egyházak összefogásával szervezett rendezvényre, amelynek vendégei három színpadon tekinthettek meg kulturális programot.

A fesztiválon a nézők egyebek között megnézhették a San Franciscó-i Eszterlánc néptáncegyüttes fellépését, a 4-9 éves Mazsolák műsorát, de Kanadából is érkezett fellépő.

A magyar történelmi és népviseleti kiállítás mellett az eseményt gazdagította az I. Kaliforniai Magyar Huszárregiment hagyományőrzőinek részvétele is.

A fesztivál népes, magyar és amerikai közönsége a kulturális csemegék mellett a magyar konyha és borászat remekeit is élvezhette.

„A fesztiválon megmutatkozott az összefogás ereje, ami azért nagyon fontos, mert mi, kaliforniai magyar szervezetek és egyházak, mindannyian Magyarországot képviseljük” – mondta vasárnap az MTI-nek Zentai Ildikó, a San Franciscó-i Magyar Katolikus Misszió elnöke.

A Miami Magyar Házban a szintén a magyar kultúra jegyében szervezett hagyományőrző fesztivál keretében magyar kézműves vásárt, néptáncbemutatót, magyar gitár- és hegedűművészek előadását tekinthette meg a népes közönség.

A szervezők a fesztivál teljes nyereségét a Miamiban működő Kossuth Klub fejlesztésére és modernizálására kívánják fordítani.

Forrás: MTI