A nagy Gatsby című film 3D-s verziójával nyílik meg szerdán a cannes-i filmfesztivál

A Baz Luhrmann rendezésében készült produkciót versenyen kívül, a mustra hivatalos válogatásának részeként vetítik le. A vörös szőnyegen Leonardo DiCaprio is ott lesz.

Az amerikai filmcsillag az F. Scott Fitzgerald 1925-ben kiadott regénye nyomán született alkotás főszerepében látható. A cannes-i vörös szőnyegen a rendezőn és DiCaprión kívül megfordul majd a múlt század húszas éveiben játszódó drámában szereplő bollywoodi szupersztár, Amitábh Bácscsán is. A filmben rajtuk kívül szerepet kapott még Tobey Maguire és Carey Mulligan.

Leonardo DiCaprio a Welt am Sonntag című lapnak arról beszélt, hogy könnyen azonosulni tudott a szereppel, amit Gatsby tett, az szerinte elfogadható.
Az 1920-as évek Amerikájában játszódó történetről felidézte, hogy a film főhőse elvesztette a barátnőjét, amikor még szegény volt. Később, amikor már bőven volt pénze, azt tette, amit egy férfi ilyen helyzetben tenni szokott:

„Épít egy házat pont szemben az ellenfele házával, és a háznak nagyobbnak kell lennie, hogy megmutassa, az enyém nagyobb, mint a tied”. DiCaprio hozzátette: ostoba dolog ez, de így működnek a férfiak.

Forrás: MTI