Élelmiszerfesztivál lesz szombaton Gödöllő főterén

A gödöllői és a környékbeli termelők bemutatkozására, a helyi éttermek egészséges fogásainak megkóstolására is lehetőséget nyújt a város főterén szombaton először megrendezendő élelmiszerfesztivál.

A Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács (G7) az önkormányzat és a Művészetek Háza támogatásával elsősorban azért szervezte meg a programot, hogy lehetőséget adjon a helyi termelők portékáinak megismertetésére – magyarázta Szoljár Csaba, a G7 egyik alapítója, a fesztivál főszervezője az MTI-nek.

Az érdeklődők „háztájiban” termelt zöldségeket, gyümölcsöket, valamint füstölt és feldolgozott húsárut, mézet, bort, tejet és tejtermékeket kóstolhatnak, vásárolhatnak a főtéren felállított pavilonokban, de különféle palánták, csírák és fűszerek között is lehet majd válogatni.

A fesztivál idején zenés, táncos produkciók szórakoztatják a közönséget, miközben délután a szakemberek Gödöllő élelmiszer stratégiájának kialakításáról tanácskoznak majd.

A magyar nagyvárosok közül a fesztivál keretein belül elsőként Gödöllőn kezd tárgyalásokat az önkormányzat és a civil szféra a város élelmiszer stratégiájáról, célul tűzve ki, hogy a településre lehetőleg helyben, vagy a térségben termelt jó minőségű, megbízható, egészséges élelmiszerek kerüljenek – hangsúlyozta Szoljár Csaba.

Forrás: MTI