A Zene Ünnepén mutatja be az Európa Kiadó az új nagylemezét

Június 21-én, a Zene Ünnepén az Európa Kiadó húsz év után új anyaggal jelentkezik, és új felállásban ad koncertet a Millenárison, a VilágVeleje Nyár 2013 keretén belül.

Az Európa Kiadó, miután 1994-ben Menyhárt Jenő az USA-ba költözésekor felfüggesztette tevékenységét, 2004-ben újra összeállt néhány koncertre, amelyekre Magyarország EU csatlakozása alkalmából kapott felkérést. Az eseményt olyan nagy érdeklődés övezte, hogy az eredetileg tervezett három koncert helyett néhány hónap leforgása alatt 12 került megrendezésre, valamint menetközben egy országos turné is kerekedett belőle. Ez az időszak újra összehozta a zenekar tagjait. Bár az együttes működése korántsem vált folyamatossá, azóta már több olyan periódust is maguk mögött tudhatnak, amikor országszerte koncerteket adtak. Új számokkal azonban visszatérésük óta nem jelentkeztek, műsorukat rendre a 80-as és a 90-es évek első felében írt dalaikból állították össze. Ebben az időszakban a zenekar felállása annyiban változott, hogy 2009-ben Magyar Péter helyett Gyenge Lajos került dobosként az együttesbe.

Európa Kiadó
Az idei év azonban jelentős változásokat hozott az Európa Kiadó történetében. A zenekar új összetételben kezdett hozzá egy új anyag kidolgozásához. Először az EK története során nem szerepel a felállásban a jó ideje Ausztráliában élő alapító tag Kiss László. Ennek az oka, hogy az új műsor elkészítésének munkafolyamata, illetve az azt követő koncertek olyan hosszú magyarországi tartózkodást igényeltek volna a zenésztől, amelyre nem nyílt lehetősége. Így helyette a zenekar Fülöp Bencét kérte fel arra, hogy basszusgitárosként részt vegyen az együttes munkájában. További változás a zenekar összetételében, hogy Varga Orsolyát Darvas Bence váltotta fel.

A csapat május elején stúdióba vonult, hogy elkészítse új anyagának felvételeit, ami azután CD-n is megjelenik majd. 1993 óta ez az első alkalom, hogy az együttes új számokkal áll a közönsége elé. A program címéről egyelőre még nincs információ, de az már biztos, hogy az alcíme a Love ’12 lesz, ami egyértelmű utalás a zenekar korábbi, Love ’82 és Itt kísértünk – Love ’92 című kiadványaira, illetve műsoraira. A budapesti közönség élőben június 21-én, a Millenárison találkozhat majd az új számokkal és ott láthatja először a zenekar új felállását is. Az eseményen már kapható lesz az új CD is!
A több mint két órásra tervezett koncerten az új dalok mellett természetesen a régebbi dalok is terítékre kerülnek.

Az Európa Kiadó tagjai:
Menyhárt Jenő – gitár, ének
Másik János – billentyűk
Kirschner Péter – gitár
Gyenge Lajos – dob
Darvas Bence – billentyűk, hegedű, trombita
Fülöp Bence – basszusgitár

Az Európa Kiadó előtt az Ági és Fiúk – Kontroll Alatt címmel Kontroll Csoport dalokat ad elő, vendégművészek közreműködésével.

Június 21. (péntek), 20:00, Millenáris Teátrum

Jegyek válthatók a Ticketportal országos hálózatában, illetve a www.ticketportal.hu online rendszerében.

További információk:
www.vilagveleje.hu
http://www.facebook.com/vilagveleje.produkcio