Húrok harca a Budapest Jazz Clubban

A jövő basszusgitárosainak legtehetségesebbjei mérik össze erejüket pénteken a Budapest Jazz Clubban.

A verseny az egykori Syrius és Rákfogó együttesben játszó legendás muzsikus, Orszáczky Jackie nevét viseli.

A hat órakor kezdődő versenyen az elődöntőbe jutott tizenhárom induló közül a legjobb öt versenyző állhat majd pódiumra – közölte az MTI-vel Keleti Kristóf, a BJC munkatára.

Az április végén rendezett elődöntőben a zsűri (Bóna László, Maloschik Róbert, Plutó Horváth József és Ráduly Mihály) pontozással döntött a továbbjutókról. A versenyzőket – Domonkos Gábort, Fonay Tibort, Péter Tamást, Sallay Jenőt és Tálas Áront – zongorán Cseke Gábor, dobon Jeszenszky György kíséri.

A döntőben összesen félmillió forint jutalom talál gazdára.
Szombaton az Alerant Jazzestek keretében fellépő német-magyar koprodukciót hallhatják az érdeklődők. A ZOZO4 nevű formáció létrehozója a zenekar két gitáros frontembere: Stefan Varga Frankfurtból és Eichinger Tibor Budapestről. Elsősorban kettejük kompozícióit játsszák.

A koncertet megelőzően a Magyar Jazz Szövetség rendezésében a kizárólag saját szerzeményeikkel induló, 35 évnél fiatalabb tagokból álló „kisformációk” mérik össze erejüket a délután két órakor kezdődő, sokéves hagyománnyal bíró Jazz Comboverseny keretében.

Forrás: MTI