Színek és formák – Olasz, belga és magyar művész kiállítása Tamásiban

Színek és formák címmel mutatkozik be Angelo Minuti olasz szobrászművész belga és magyar művésztársával szerdától a Tamási Galériában, mindhárom alkotó az ötfős Együtt csoport tagja.

A május 26-ig látható tárlatról a Kecskeméten élő olasz művész az MTI-nek elmondta: hét terrakotta szobrot és hét kisgrafikát állít ki, amelyek témája a zene, a hangszerek világa. A bronzszobrászat terén a szülőhazájában elismert alkotó olyan, az elmúlt évben készült műveket tár a közönség elé, amelyek még nem szerepeltek kiállításon.

Claudine Pots belga képzőművész érzelmeket, természetet ábrázoló, a világ, a társadalom eseményeire reflektáló terrakotta szobrait, festményeit és grafikáit mutatja be. Balogh István Péter, akinek művészetét a szürrealizmus felé hajló absztraktként jellemzi kritikusa, 15-20 figurális kompozíciójú olajfestményét és csendéletét mutatja be Tamásiban.

Mint a magyar festőművész mondta, mindhárman expresszív stílusban alkotnak, amihez egyedi látásmódjuk társul.

A négy éve alakult művészcsoport, amelynek Gerd Messman német szobrász és Josef Hasenöhrl osztrák festő is tagja, Pécsett már közös tárlaton is bemutatkozott, legközelebb ez év decemberében Nagykanizsán állítanak ki.

Forrás: MTI