Különleges kaktuszokból nyílik kiállítás Budapesten

A növényeket a természetes élőhelyüket utánzó kiállítási sátrakban mutatják be.

Különleges és ritka kaktuszokból nyílik kiállítás a jövő hétvégén Budapesten, az ELTE Füvészkertben. Az Országos Kaktusz és Pozsgásnövény Kiállításon a kaktuszok legnagyobb élőhelyét, Mexikót és annak növényvilágát mutatják be, emellett az azték kultúra elemeit is megismertetik közönséggel május 10. és 12. között – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete.

A Kaktuszország Mexikó címmel tartandó kiállítás egyik különlegessége, hogy a növényeket a korábbiaktól eltérő módon a természetes élőhelyüket utánzó kiállítási sátrakban mutatják be. Láthatóak lesznek többek között a Mexikóban honos oszlopkaktuszok, óriás hordókaktuszok, a tequila alapanyagát adó agavék, miniatűr mexikói gömbkaktusz-ritkaságok, valamint a természetben fákon élő vagy oszlopkaktuszokon megtelepedő, a broméliafélékhez tartozó Tillandsia különlegességek is.

A kiállításon a növényeken kívül láthatóak lesznek az azték és mexikói kultúra tárgyai, kaktuszos bélyegek, kaktuszokkal foglalkozó hazai és külföldi kiadványok, valamint a látogatók betekintést kaphatnak a kaktuszok magról és oltásról történő szaporításába. A kiállítás mellett kaktusz-, pozsgásnövény és Tillandsia vásárt is tartanak, a bemutatott gyűjtemények között pedig szépségversenyt rendeznek.

Díszvendégként részt vesz a kiállításon a debreceni Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság, emellett bemutatják gyűjteményeiket a MKOE budapesti, győri, érdi és székesfehérvári helyi csoportjai is. A rendezvény második napján a látogatók számára is nyílt szakmai napot tartanak.

Forrás: MTI