Faithless-, Judas Priest-, Chemical Brothers-koncertfilm a Corvinban

Az elmúlt évtizedek három világhírű brit könnyűzenei csapata, a Faithless, a Judas Priest és a Chemical Brothers koncertfilmje látható májusban és júniusban egy-egy alkalommal a fővárosi Corvin moziban.

Május 14-én a Faithless, 28-án a Judas Priest, június 11-én pedig a Chemical Brothers egy-egy korábbi fellépéséről készült mozi látható a Corvinban. Az alkotások kiváló kép-, és 5.1-es hangminőségben tekinthetők meg.

Az elektronikus zenét játszó Faithless hat stúdióalbum után 2011-ben oszlott fel, sikerekkel teli tizenöt éves pályafutását egy londoni búcsúkoncerttel zárta áprilisban a Brixton O2 Academy-ben. Maxi Jazz rapper Sister Bliss billentyűssel és Rollo producerrel 1995-ben alapította a formációt, amelyet hétszer láthatott élőben a magyar közönség, köztük ötször (1999, 2001, 2004, 2007, 2010) a Sziget fesztiválon. A Faithless világszerte 12 millió albumot adott el, legnagyobb slágerei közé tartozik a Salva Mea, az Insomnia, a God Is a DJ és a We Came 1. A Corvinban május 14-én megtekinthető Passing the Baton című búcsúshow-t a legmodernebb HD-technikával rögzítették.

Minden idők egyik legfontosabb heavy metál zenekara, a Judas Priest tavaly szintén elbúcsúzott a közönségtől: az Epitaph című világkörüli turné utolsó állomása 2012 májusában volt a londoni HMV Hammersmith Apollo koncertteremben, ennek felvétele tekinthető meg május 28-án a Corvinban. A Rob Halford énekes által vezetett csapat a búcsúturné részeként 2011-ben a Sziget fesztiválon is fellépett.

A Judas Priest Birminghamben alakult 1969-ben, és több mint 50 millió albumot adott el világszerte. Megkapták a legjobb metál előadónak járó Grammy-díjat, az MTV őket választotta minden idők legjobb metál együttesének, megelőzve a Black Sabbath-ot is. A búcsúturnén a klasszikus felállás négy tagja, Rob Halford mellett Glenn Tipton (gitár), Ian Hill (basszusgitár) és Scott Travis (dob) szerepelt, a koncertsorozat előtt visszavonult K.K. Downing helyett Richie Faulkner gitározott. Az Epitaph-filmen olyan számok hallhatók, mint a Victim of Changes, a Diamonds And Rust, a Turbo Lover, a The Green Manalishi, a Breaking The Law, a Painkiller vagy a Hell Bent For Leather.

A Chemical Brothers Don’t Think című koncertfilmje tavaly jelent meg DVD-n és a brit elektronikus zenei duó, Tom Rowlands és Ed Simons 2011 júliusi fellépését mutatja be a japán Fuji Rock Festivalon. A csapat 50 ezer rajongó előtt játszott, a koncertet 21 kamera követte.

A duó eddig nyolc stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Hanna című filmzene tavalyelőtt. Eddigi munkásságukból a debütáló CD, az Exit Planet Dust (1995) mellett a Dig Your Own Hole (1997), a Surrender (1999), valamint a Come with Us (2002) számít hivatkozási alapnak nemzetközi könnyűzenei berkekben, utóbbi kettő elképesztő milliós példányszámot produkált és szupersztár sorba emelte a zenekart. Az együttes többször járt Magyarországon: 2004-ben a mogyoródi Gluglu fesztiválon, 2007-ben a Sziget fesztiválon, 2010-ben a zamárdi Balaton Soundon, 2011-ben ismét a Szigeten lépett fel.

A Don’t Think című koncertfilmben, amely június 11-én látható a Corvinban, a Chemical Brothers olyan slágerei szerepelnek, mint a Star Guitar, a Hey Boy Hey Girl, az Out of Control, a Setting Sun vagy a Block Rockin’ Beats.

Forrás: MTI