Ma kezdődnek az Orosz Filmnapok a Puskinban

Nyolc játékfilm és egy animációs válogatás várja a kortárs orosz filmművészet rajongóit mától négy napon át a budapesti Puskin moziban.

oroszAz Orosz Filmnapokon első ízben a Szocsi Filmfesztivál, a Kinotavr műsorából is szerepel egy csokorra való alkotás. A rendezvény vendége lesz a fesztivál programigazgatója, Sitora Alijeva.

A vetítéssorozat csütörtökön a Ködben című háborús drámával kezdődik, amelyet a 20. Titanic Filmfesztivál közönsége is láthatott a közelmúltban.

A vasárnapig tartó programban a bemutatják a Kinotavr fesztiválon rendezői díjjal jutalmazott Élni! című produkciót, a velencei filmfesztiválon Arany Oroszlán díjjal kitüntetett Faust című drámát, A lázadás napját, amely egy válságba jutott tanár lázadásának tanulmánya és a Legyen meg az ő akarata című családi drámát.

Látható lesz továbbá a 2008-as pénzügyi válságra reagáló Marxnak című társadalmi dráma, az orosz hétköznapok világának fonákját lefestő Mai mesék, valamint a Téli utazás című misztikus film, amely egy eltűnt fiát kutató anyáról szól. A tucatnyi animációs alkotást felvonultató blokkot szombaton nézhetik meg az érdeklődők.

A részletes műsor a Puskin mozi honlapján található programfüzetben olvasható (http://puskinmozi.hu/sites/budapestfilm.hu/files/orosz_filmnapok_programfuzet.pdf).

Forrás: MTI