A sport legyőzi a terrort – Közös futás a bostoni merénylet áldozatainak emlékére

Jegyes-Tóth Kriszta, az MTVA műsorvezetője és Szabó László, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke kezdeményezésére április 23-án, kedd este 6 órakor futással emlékeznek a bostoni maratonin elkövetett terrortámadás áldozataira.

A civil kezdeményezéshez rövid idő alatt az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége, számos neves művész, sportoló és médiaszemélyiség – többek között Kovács „Kokó” István, Náray Erika, Benedek Tibor, Oroszlán Szonja, Hajdú B. István, Novodomszky Éva, Szujó Zoltán, Németh Kristóf és a Játékszín további művészei és munkatársai, Dióssy Klári, az FTC-Pler férfi kézilabda csapata, Borbély Zoltán, Szöllősi Györgyi, az Operettszínház társulata, Petrovics-Mérei Andrea és Petrovics Mátyás, Harsányi Levente, Takács Bence, KIKI, Kis Márton, Süveges Gergő, György-Horváth Zsuzsa – csatlakozott. A résztvevők bemelegítéséről Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó gondoskodik.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy ez nem verseny, ezért minél több emlékezőt várnak a Margitsziget Margit híd felőli végére, hogy mindenki a saját tempójában, de mégis együtt teljesítsen egy szigetkört.

http://www.facebook.com/events/150103065168145/

Az ArtMix Művészeti és Kulturális Hírvilág csatlakozik ehhez, a bostoni maratoni futók halálának emlékére életre hívott nemes kezdeményezéshez és szerény tudósítói és hírvivői eszközével mindenkit a Margitszigetre hív: gyertek, holnap este 6-tól fussunk a jövőnkért!