Léggömb, Pinokkió és sok piros a Régiposta utcában

Április 17-én nyílt meg Győrfi András festőművész tárlata a budapesti  Arten Galériában. 

A művész tizenegy képét nézhetik meg az érdeklődők, melyek mindegyike 2013-ban született. A kortárs alkotók talán legtehetségesebb tagjának kiforrott stílusát jellemzi az összes alkotás. A túlzások nélküli képek mindegyike érthető és vidám, csakúgy, mint maga az alkotó.

Gyorfi06
Talán a fentiek okán volt jelen a megnyitón közel hetven ember. Aki járt már az Artenben tudhatja, ez a szám ott azt jelenti, már az utcán is állnak. Dr. Nagy Stella galériatulajdonos nyitószavai után Győrfi András most sem tagadta meg önmagát, kötetlen beszélgetésbe kezdett szinte mindenkivel. Így a konkurenciát megnéző piktorral, és a tétován nézelődő diáklánnyal is. Aki nem ismerte Őt személyesen talán meglepődött, hogy az Egyesült Államokban is ünnepelt „mester” milyen közvetlen, bohém fickó.

beremenyi-geza-kincsem-osbemutato-a-thalia-szinhazban-2014-aprilis-4-en-foto-toth-viktoria

Azok számára kik szeretik Salvador Dali alkotásait kötelező program megnézni ezt az ingyenes kiállítást, hisz a szakemberek egy része kizárólag hozzá méri műveit. Ezen felül ajánljuk még megtekintésre a www.gyorfiandras.hu állandóan naprakész honlapot is.

Helyszín: Arten Galéria, Budapest V., Régiposta utca 5.

Cikk, fotó: Kocsis Gábor