VilágVeleje Nyár: CocoRosie- és Európa Kiadó-koncert a Millenárison

Az amerikai CocoRosie június 17-én, az Európa Kiadó új dalokkal és új felállásban június 21-én ad koncertet a VilágVeleje Nyár fesztiválon a fővárosi Millenáris Teátrumban.

A zene ünnepén, június 21-én a nyolcvanas évek legendás underground zenekara, az Európa Kiadó húsz év után új anyaggal jelentkezik és új felállásban ad koncertet – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Az Európa Kiadó Ausztráliában élő alapító tagja, Kiss László a zenekar történetében először nem szerepel a felállásban, helyette Fülöp Bence vesz részt basszusgitárosként az együttes munkájában Menyhárt Jenő (ének, gitár), Másik János (billentyűs hangszerek), Kirschner Péter (gitár) és Gyenge Lajos (dob) mellett. További változás a zenekar összetételében, hogy Varga Orsolyát Darvas Benedek (billentyűk, hegedű, trombita) váltotta fel.

A koncerten a mintegy 35-40 perces új anyag mellett régi dalok is elhangzanak – mondta Menyhárt Jenő, az együttes vezetője. Hozzátette: a csapat május elején vonul stúdióba, hogy elkészítse új anyagának felvételeit, amely CD-n is megjelenik. Az album pontos címéről még nem határoztak, de az alcím Love ’12 lesz, amely tematikusan is illeszkedik a zenekar korábbi, Love ’82 és Itt kísértünk – Love ’92 című kiadvány történetébe. Ez az első alkalom 1993 óta, hogy az együttes új zenei anyaggal lép a közönség elé, az Európa Kiadó műsorát az elmúlt két évtizedben rendre a nyolcvanas-kilencvenes évek első felében írt dalaiból állította össze. Az Európa Kiadó koncertje előtt az Ági és Fiúk Bárdos Deák Ágnes vezetésével, vendégművészek közreműködésével Kontroll Csoport-dalokat ad elő.

A VilágVeleje nyár fesztivál keretében szintén fellépő CocoRosie június 17-én ötödik, Tales of a GrassWidow című lemezét mutatja be. Sierra és Bianca Casady, az amerikai testvérpár Párizsban alakította különleges zenekarát. Zenéjüket freak folknak is nevezték, de megtalálhatóak benne a pop, a blues, az opera, az elektronika és a hiphop elemei is. Költői dalszövegeik bensőséges párbeszédek koncepcionális sorozatai. Az album a berlini City Slang kiadó gondozásában jelenik meg május 27-én.

Forrás: MTI