A Manó Könyvek újdonságai és a hozzájuk kapcsolódó programjai a XX. Budapesti Könyvfesztiválon

Időpont: 2013. április 18–21.
Helyszín: Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Luca Cognolato: Védelemben

A kosaras srácok története folytatódik! Valaki felgyújtja Sédar klubját. Nyolcszornyolc, az edző kizártnak tartja, hogy a Sharks csapatának köze legyen a dologhoz. A gyanúsítottak köre azonban egyre bővül, előveszik a játékosokat is: Tunyát, aki mindig különcködik, Levet, aki visszahúzódó és félénk, Grimaszt, aki a legkisebb provokációból is balhét csinál. És ha mindez nem volna elég, Stifti, aki a szép szál Sédar iránti féltékenységét soha sem titkolta, ezúttal Szilviával is összekap. Ráadásul Porto Vecchio hárompontosakat szóró királynője is eltitkol valamit. A Sharksnak a nagy izgalmak közepette is meg kell őriznie higgadtságát, hogy legyőzhessék a Templomosokat.

Április 19. péntek
11.00 – 12.00 Olvass és kosarazz!
Luca Cognolato A bajnokság című ijfúságiregény-sorozatához kapcsolódó program.
Résztvevők: Luca Cognolato, a szerző, Béres Tímea, korábbi válogatott kosárlabdázó, valamint népszerű, válogatott férfi játékosok
Moderátor: Csapody Kinga főszerkesztő
Irodalom, kosárlabda, ügyesség
Terem: Lázár Ervin terem
12.00 – 13.00 Luca Cognolato A bajnokság című ijfúságiregény sorozatának megjelent részeit A ketten a palánk alattot és a Védelembent dedikálja a Líra/Manó Könyvek standon.

 Varró D.Varró Dániel – Agócs Írisz: Nem, nem, hanem

Mit kell itt ezzel a könyvvel csinálni?
Érdemes állatos keksszel kínálni?
Vagy bántalmazz vele egy eladót tettleg?
Tépd szét, és tedd vissza?
Nem, nem, hanem
vedd meg!

Április 20. szombat
11.30 – 12.15 Nem, nem, hanem
Verses-zenés műsor Varró Dániel új gyerekkönyvéhez az Eszterlánc mesezenekarral.
12.15 – 13.15 Nem, nem, hanem című gyerekkönyvét Varró Dániel és Agócs Írisz dedikálja a Líra/Manó Könyvek standon.

Nyomozz és olvass velünk!

LupinIrene Adler: Sherlock, Lupin és én – A fekete dáma
Fordította: Todero Anna

Elgondolkodtál már azon, mi lett volna, ha a híres nyomozó, Sherlock Holmes és Arséne Lupin, a gáláns szélhámos gyerekkori barátok lettek volna? A történetben Irene Adler kislányként ismerkedik meg velük Saint-Malóban, egy tengerparti városkában Franciaországban. Találkozásuk egybeesik egy rejtélyes gyilkosság, valamint a Pikk Dáma (Martigny asszony) ellopott gyémánt nyakéke utáni nyomozással. Az eszes és kíváncsi Irene a fiúkhoz csapódik, és a trió tagjainak hajmeresztő kalandokban van részük. A csibészes, sodró regényben természetesen győzedelmeskedik a jó, a különc kis figurák megismerik az igaz barátság erejét, és azt, hol a határ bátorság és vakmerőség között. Végül megsejtik azt is, hogy a felnőttek jelenléte és cinkossága néhol igen jótékony lehet.

 

Agatha nyomozSir Steve Stevenson: Agatha nyomoz – A fáraó rejtélye
Fordította: Ungváriné Simon Nóra

Agatha Mystery tizenkét éves, egy hatalmas házban él Londonban világutazó szüleivel (akik egyébként szinte sosincsenek otthon), kedvenc macskájával és Mr. Kenttel, az egykori ökölvívóval, aki komornyiként szolgál a Mystery családnál. Agatha igazi jó tanuló, ráadásul kivételes emlékezőtehetséggel bír; felnőve híres detektívregény-szerző szeretne lenni. Nem így unokabátyja, Larry, az Eye International detektíviskola trehány és lusta diákja. Egy nap, mikor Larry új vizsgafeladatot kap az iskolától, kétségbeesetten felhívja Agathát, hogy a segítségét kérje. Meg kell találniuk egy igen értékes egyiptomi írásos táblácskát, melynek titokzatos módon nyoma veszett. A kis kompánia nem késlekedik, repülőre szállnak, hogy Agatha Christie regényhőseinek módszerét alkalmazva, csavaros eszüket használva rátaláljanak a rejtély nyitjára.

Április 21. vasárnap
11.00 – 11.40 Nyomozz velünk!
Színpadi produkció és ügyességi játék
Az Agatha nyomoz és a Sherlock, Lupin és én címmel két most induló detektívregény-sorozathoz kapcsolódó program.

Mindennap
10.00 – 18.00 LaQ – Több mint játék Japánból
A Líra innovatív és kreatív játékbemutatója 3 éves kor feletti gyerekeket és szüleiket várjuk egy közös játékra. Kizárólag a Líra Könyv standjánál kapható!
Helyszín: Gyerek(b)irodalom – Gyereksarok

www.manokonyvek.hu