Tévések, szóvivők és időjárás-jelentés a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Minden eddiginél nagyobb területen, a Millenáris D csarnokában rendezik meg május 10-én a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A vendégeket játékok, sztárok, filmek, közönségtalálkozók, interaktív időjárás-jelentés, valamint Pál Dénes és Agárdi Szilvia koncertje is várja, a DUE Médiahálózat – a diákújságíró egyesület pedig díjazza a legtehetségesebb fiatalokat.

vujity_tvrtko
A jelen és a jövő meghatározó médiaszemélyiségei érkeznek Budapestre az ország minden részéből május 10-én, pénteken a jubileumi, 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. A diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozója valójában egy minden érdeklődő számára nyitott buli, ahol a látogatók testközelből, interaktív módon ismerhetik meg a média és a hírközlés világát.  A DUE Médiahálózat egész napos programja tavaly olyan sok látogatót vonzott, hogy idén jóval nagyobb területre, a Millenáris D csarnokába költözik. A programok egyszerre több helyszínen zajlanak 9 és 18 óra között. Lesznek slam poetry és táncbemutatók, koncertek, valamint a diákok feltehetik kérdéseiket a meghívott szakembereknek, médiaszemélyiségeknek. A közönségtalálkozók vendége lesz Azurák Csaba, Till Attila és Vujity Tvrtko, a TV2 műsorvezetői, Weisz Fanni hallássérült modell, valamint Győrfi Pál, Nagy Anna és Hanga Zoltán szóvivők. A látogatók beszélgethetnek Pál Dénessel és Agárdi Szilviával is, akik délután koncertet is adnak. A programok közben a nagyszínpadon adják át a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának díjait is a legtehetségesebb fiataloknak. Ezek között lesz a Telenor és a DUE közös, „Etikus újságíró díja” a korrupcióellenes küzdelem jegyében.

A 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) több interaktív programmal is készül. A leglátványosabb a H95 Bűvösvölgy médiaértés-oktató központ bluebox része, amellyel bárki kipróbálhatja a tévés időjárás-jelentést. A Millenáris D épületének mozitermében egész nap ősbemutatókat lehet látni, hiszen ott vetítik a Magyar Média Mecenatúra program legjobb, az NMHH által támogatott kisfilmjeit. A vendégek magyar rendezőkkel és színészekkel is találkozhatnak, valamint bepillanthatnak a természetfilmezés kulisszái mögé is. A moziteremben mutatják be az NMHH és a DUE közös videópályázata, a Forgass és ossz! győztes kisfilmjét is. A diákoktól május 5-ig olyan, maximum egyperces, ötletes videókat várnak, amelyben a pályázó megmutatja vagy elmagyarázza, mi a digitális átállás és mik az előnyei.

A rendezvény kiemelt partnereként az OTP Bank a legmodernebb audiovizuális technikával felszerelt Oktató Központot mutatja be, amely interaktív, játékos módon nyújt gazdasági és pénzügyi ismereteket középiskolásoknak. Az Ifjúsági Sajtófesztivál infokommunikációs partnere, a Huawei standjánál pedig a legújabb táblagépeket és okostelefonokat próbálhatják ki az érdeklődők.

A 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál háziasszonya délelőtt Pataki Zita, az RTL Klub időjósa, délután pedig a Reflektor magazinból ismert Mádai Vivien lesz. Mivel mindketten diákújságíróként ismerkedtek meg a szakma alapjaival, ma is szorosan kötődnek a DUE Médiahálózathoz.

Részletek: http://www.due.hu/esemeny/133/20-orszagos-ifjusagi-sajtofesztival

Bővebb információ:
www.prgarden.hu