Könyvfesztivál – Mesedélutánok és kreatív foglalkozások gyerekeknek

Mesedélutánok, kreatív foglalkozások és koncertek is várják a gyerekeket a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenáris parkban péntektől vasárnapig.

Pénteken az érdeklődők rendhagyó irodalomórán vehetnek részt, amelyen belelapozhatnak a legfrissebb gyerekkönyvekbe, a Katáng zenekar pedig zenés barangolásra invitálja a családokat a mesék világába. A Beszélő babakezek: Gyere játszani! című könyv bemutatóján elhangzik Nyulász Péter versének megzenésített változata az Eszter-lánc mesezenekar előadásában, a Naphegy Kiadó mesedélutánján pénteken és szombaton bemutatkozik a Macskakirálylány és Bánatos királyfi, valamint Pötyi és Pepita – olvasható a könyvfesztivál honlapján.

Szombaton Tárnok Marica interaktív mesejátékában vehet részt a közönség, az Európa Könyvkiadó állomásos játékán a Mandragóra utca lakóival ismerkedhetnek meg a 6-12 éves gyerekeket. A legkisebbeket a Kerekítő könyvekkel és a Kacagtató lapozókkal ismerteti meg Benedek Krisztina népi énekes, Fedina Lídia a lányokat várja az SMS-könyvek legújabb részének zenés bemutatójára.

Varró Dániel Nem, nem, hanem című új gyerekkönyvét verses-zenés műsorban mutatja be az Eszter-lánc zenekar, Vidra Gabriella kötetéből pedig azt tudhatják meg az olvasók, hogyan kell kimosni a fagyos vízből fél uncia aranyat vagy túlélni egy igazi grizzlytámadást. Barnabás Mackó utazásáról Telegdi Ágnes mesél, Zsombok Zoltán most megjelent mesegyűjteményéből a szerző unokája, a Pagony mesedélutánján Scherer Péter olvas fel, majd a Palinta Társulat előadásában megzenésített versek hangzanak el.

Vasárnap délelőtt Bartos Erika vetít, mesél és játszik a gyerekekkel, Nyomozz velünk! címmel színpadi produkció és ügyességi játék szórakoztatja a kis detektíveket. A közönség megismerheti Goda Krisztina meséjének hősét, Bertit, a rózsaszín barikát, míg Finy Petra legújabb történetét a Proton színház művészei keltik életre. Telegdi Ágnes fotókkal illusztrált előadásában tavaszi állattörténetek hangzanak el, a Kerekerdő Óvoda kisgyermekei és óvónői Benedek Elek meséit viszik színpadra.

Az érdeklődők hallhatnak Vörös István Fénylovasok – Utazás a Panda csillagképből a Földre- és vissza című kötetéről, melyben három barát, Lilián, Bandu és Csimu háromemeletes bolygójukról átrepülnek a Szaturnuszra. Az űrszáguldásban 100 millió évet ugranak vissza az időben, így dinoszauruszok, sárkányok és mindenféle grandiózus lények között találják magukat. A történet drámai pillanatokat rögzít a hősi énekek, illetve a verses mesék hangján.

A rendezvény programjait kreatív foglalkozások, játékbemutatók, kézműveskedések és könyvkötészeti foglalkozások mellett a Meseutca rajzpályázata és a Csodaceruza kvíz játéka is színesíti.

Forrás: MTI

,