Biciklik, zene és folyóparti játék a Római-parton

A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat Budapest egyik legkedveltebb pihenőhelyén, a Római-parton folytatódik április 20-án, szombaton. A családokat vízparti barangolás és játékos totó, valamint zene várja a Föld napja tiszteletére, a bringásoknak pedig délelőtt vezetett túra is indul a helyszínre. A programok ingyenesek.  

romai1_hivaduna.hu

Közös lazításra, egy könnyed családi napra a Római-partra invitálják az érdeklődőket április 20-án, szombaton a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat szervezői. A folyó legszebb fővárosi szakasza a napsütés, a hekk és az evezős sportok birodalma, ezért hétvégenként ideális helyszín egy kis kikapcsolódásra. A szombati programok találkozópontja a Hattyú Csónakház (1039 Budapest, Királyok útja 17.) előtti kavicsos föveny, ahonnan 10.30 és 14 óra között folyamatosan indul a játékos totó. A résztvevők barangolás közben felfedezhetik a környék eldugott érdekességeit, és közben megtalálhatják a válaszokat a csónakházi rejtélyekkel, vízisportokkal és kulináris titkokkal kapcsolatos kérdésekre. A totón családdal, barátokkal, gyerekkel, kutyával, de akár egyedül is el lehet indulni, és mindenki a saját tempójában játszhat. A helyesen válaszolók között dunai hajókirándulást sorsolnak ki a Mahart Passnave jóvoltából. A játék után 14 órától az Ethnosound muzsikusai különböző ütőhangszereken adnak elő félórás zenei köszöntőt a Föld napja tiszteletére. A programok teljesen ingyenesek, mindössze egy tollra lesz szükség a totó kitöltéséhez.

A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat szervezői maguk is bringások, ezért a kerékpárosoknak vezetett túrát is indítanak a budapesti belvárostól mintegy tíz kilométerre eső Római-partra. A találkozó április 20-án, szombaton délelőtt 9.00 -9.15 között lesz a Batthyány téri metrókijáratnál, a kerékpárút mellett. A programok végén, délután 3-kor a szervezők visszaindulnak a belvárosba, ahol csatlakoznak a Critical Mass kerékpáros felvonuláshoz. Az érdeklődő bringásokat a visszaúton is örömmel látják.

romai2_hivaduna.hu

A Danube Flow – Hív a Duna! vállalati-civil együttműködésben megvalósuló projekt célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A programsorozatot tavaly hívta életre a Mindspace Nonprofit Kft. civilekből álló csapata a Coca-Cola Magyarország támogatásával, amely több dunai természetvédelmi és környezeti nevelési célú projektet is finanszíroz. A Danube Flow – Hív a Duna! tavasztól őszig tartó, ingyenes eseményein tavaly több ezren vettek részt.  Az idei rendezvénysorozat márciusban ingyenes kalandjátékkal indult, majd április 11-től szeptember közepéig rendszeresen indulnak vezetett folyóparti séták Budapest belvárosában. Már az első alkalomra is olyan sokan regisztráltak, hogy új csoportokat kellett indítani, sőt már az egyik júniusi turnus is betelt, így ott várólista van. Májusban  street fotó hétvége és interaktív, tudományos ismeretterjesztő gyereknap, nyáron pedig tánc, kórusének, inverz graffiti, a június 29-i Nemzetközi Duna Napon pedig családi események várhatók. A részleteket folyamatosan frissítik a programsorozat honlapján és Facebook-oldalán.

Részletek:
www.hivaduna.hu
www.facebook.com/danubeflow
http://www.facebook.com/events/591564810868717/
Hív a Duna! (videó):
http://www.youtube.com/watch?v=exLDqeOjwYI

Fotó: hivaduna.hu
www.prgarden.hu