Almodóvar-maratont rendeznek az Átrium Film-Színházban

A spanyol filmes három alkotását vetítik szombaton, bérlet váltható, de tetszés szerint egy-egy alkotásra is be lehet ülni – közölték a szervezők.

250px-Pedro-Almodovar-Madrid2008Pedro Almodóvar-maratonnal várja a nézőket szombaton az Átrium Film-Színház: az Oscar-díjas spanyol filmes három alkotását vetítik egymás után, köztük legutóbbi, Szeretők, utazók című munkáját.

„A Szeretők, utazók a 19. filmem. Csak annyit mondhatok, hogy a szenvedély és a bizonytalanság ugyanúgy bennem van, mint mindig. Éppen úgy érzem magam, mint az első filmem idején, csak sokkal több az ősz hajszálam” – idézi a szervezők közleménye a rendezőt.

A háromfilmes maraton szombaton 16 órakor kezdődik a Megtört ölelések című drámával, amelyet 18.30-tól A bőr, amelyben élek című produkció követ. Befejezésül a Szeretők, utazók című vígjátékot tűzik műsorra, utána a moziban sangriára és bulira várják a közönséget.

A rendezvényt a Budapest Film közreműködésével tartják. Az eredeti nyelven, magyar felirattal vetített filmekre bérlet is váltható, de tetszés szerint egy-egy alkotásra is be lehet ülni – közölték a szervezők.

A számos fesztiváldíjjal elhalmozott, nemzetközileg is elismert Almodóvar 2002-ben a Beszélj hozzá! című filmjének forgatókönyvéért kapta meg az amerikai filmakadémia díját.

Fotó: Wikipédia
Forrás: MTI