"Indonézia csodálatos orchideái" Orchidea és bromélia kiállítás a Vajdahunyadvárban – Április 26-28.

„INDONÉZIA CSODÁLATOS ORCHIDEÁI”
ORCHIDEA ÉS BROMÉLIA KIÁLLÍTÁS ÁPRILIS 26-28. KÖZÖTT
A VAJDAHUNYADVÁRBAN (MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM)

Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit  a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás  a Magyar Orchidea Társaság rendezésében.

OrchideaEbben az évben a Társaság Indonézia vadregényes tájain, sűrű erdőségeiben, a vulkánok lábainál és a tengerparton élő szebbnél-szebb orchideákat szeretné megmutatni a nagyközönségnek. Indonézia távol esik hazánktól, szinte a világ túlsó felén található ez a több mint 17000 szigetből álló egzotikus, gyönyörű ország, a maga páratlan állat- és növényvilágával. Tudjuk, hogy itt él a szumátrai tigris, és itt működik a világ egyetlen orángután parkja, ahol évek óta komoly erőfeszítések folynak e kihalófélben lévő faj megmentéséért.

Arról már kevesebb szó esik, hogy a „földi paradicsom” hírében álló Indonézia nemcsak ritka állatfajairól híres, hanem káprázatosan gazdag növényvilágáról is. E sok szigetből álló ország több mint 5000 orchideafaj hazája.  Itt fedezték fel többek között a manapság oly népszerű lepkeorchideát, a Phalaenopsist is. Érdekessége a dolognak, hogy egy lepkegyűjtő látta meg Indonézia legkeletibb sziget-csoportján a faágról lecsüngő, gyönyörű, hófehér virágú orchideát, amit első pillanatban pillangónak nézett.  Erre utal a növény neve is. Az általa adott botanikai névben összevonta az éjjeli lepkék görög nevét (phalaina) a megjelenést jelentő „opsis” szóval, hiszen a növény virágai valóban pillangókra hasonlítanak. Ma már számtalan hibridje elérhető e csodálatos növénynek, amely az évek során sok otthonban szobanövénnyé vált.

Orchidea1A hosszan elnyúló szigetcsoportot változatos időjárási viszonyok jellemzik, megtalálható itt a meleg, párás esőerdő, a monszun övezet, amelyben az esős és száraz időszakok váltakoznak, és vannak magas hegységek is, ahol a hőmérséklet alacsonyabb, a levegő frissebb. Ezeken a tájakon valóban minden adott ahhoz, hogy az orchideák gazdag változatossága kiteljesedjék.   A rizsföldek, a tea- és kávéültetvények szegélyein ott csüngenek a fákon az élénk színű, illatos orchideák, de az igazi, háborítatlan békét és a túlélést a számtalan nemzeti park biztosítja számukra.

Ennek a gazdag növénykincsnek egy részét mutatja be a Magyar Orchidea Társaság a tavaszi kiállításán, idecsempészve a távoli Indonézia esőerdeinek hangulatát.

A csodálatos, színes-illatos orchideákon kívül természetesen az orchideák gondozásával foglalkozó előadásokkal, szaktanácsadással, átültetési bemutatókkal is várja az Orchidea Társaság a kedves látogatókat a Mezőgazdasági Múzeumban, április utolsó hétvégéjén.

Mint mindig, most is lesz lehetőség arra, hogy a látogatók – kedvet kapva e gyönyörű növények otthoni tartásához – a kiállításon jelen lévő hazai és külföldi kereskedőknél beszerezhessék azt az orchideát, amire vágynak.

A MAGYAR ORCHIDEA TÁRSASÁG SZERETETTEL VÁRJA LÁTOGATÓIT A TAVASZI KIÁLLÍTÁSÁN!

Időpont: április 26-28-ig
Nyitva tartás: 10-18-ig
Helyszín: Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
Jegyárak:
Felnőtt: 1.600 Ft,
Nyugdíjas – diák (6-18 éves korig): 1.200 Ft
Csoportos jegy: (előre bejelentett min. 15 fő) 1.200 Ft
Családi jegy: (2 felnőtt + 2-3 gyermek): 4.400 Ft
A belépőjegyek ára az Oázis üzletekben levásárolhatóak. A levásárlás feltételeit az Oázis honlapján találják. www.oazis.hu

Jegyelővétel a helyszínen március végétől.
Bankkártyás fizetés lehetséges.
Szép-kártyát elfogadunk.

További Információ: Pálmai Ildikó Tel:06-30-445-1255
www.orchideakiallitas.hu