A Hangold Újra! kezdeményezés mini lemezbemutatója a Millenáris szabadtéri színpadán!

A Rózsavölgyi és Társa Kiadó ajánlata a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Helyszín: Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Időpont: Április 20. szombat, 18-19 óra

A Hangold Újra! kezdeményezés mini lemezbemutatója a Millenáris szabadtéri színpadán!

rozsavolgyi_hangold-ujra-boritoA Hangold Újra! kezdeményezést Gergely Éva énekművész, Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész és zeneszerző, valamint öt muzsikustársuk hívta életre. Céljuk, hogy az együtténeklés és zenélés öröme minden gyermek számára elérhető és átélhető legyen, hiszen a közös rezgés erősíti leginkább az összetartozás élményét. A Rózsavölgyi és Társa Kiadónál áprilisban megjelenő, 14 új dalt tartalmazó nagylemez anyaga a koncerteken mindig az adott régióban működő gyermekkórussal és vegyeskarral kiegészülve szólal majd meg. A lemezhez tartozó daloskönyvben megtalálhatók a dalok kottái, amelyek a hamarosan induló honlapon is letölthetőek lesznek, és a zenekar tagjai oktató videókkal is segítik a zenélni vágyókat. Így bárki elsajátíthatja a könnyen megtanulható, változatos dalokat és akár koncertet adni is csatlakozhat a zenekarhoz.

A nagy lemezbemutató koncert a MOM Kulturális Központban lesz május 11-én.

www.facebook.com/HangoldUjra

A Hangold Újra! kezdeményezés művészei:

Gergely Éva – ének
Bársony Bálint – ének, gitár, szaxofon, furulya
Rieger Attila – gitár, vokál
Tar Gergely – ütőhangszerek, vokál
Elek Norbert – zongora, vokál
Máthé László – nagybőgő, basszusgitár
Végh Balázs – dob

Gergely Éva mögött mára már több mint két évtizedes iskolázottsága és tapasztalata áll, hiszen nagyon sok országos hírű zenekar munkájában működött közre, énekelt mozi-főcímdalt, és kölcsönözte a hangját számtalan televíziós reklámhoz. Több tízezres közönség láthatta-hallhatta egyebek közt a „Néma város” vagy a „Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország” című dalt énekelni. Négy lemezt tudhat a magáénak: Valahol Magyarországon (2003), Ica néném elátkozott boldogsága (2005), Future plant (2008), Innen fentről (2011).

Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész, zeneszerző. Első önálló albuma 2009-ben jelent meg Sunshine Jazz címmel és a megjelenés napján platinalemez lett. 2010-ben ezzel elnyerte az év legjobb jazz lemezéért járó díjat a Fonogram-díjat. 2012. március 15-re átdolgozza a már kultikussá vált Nemzeti dalt. Tíz éve indította el hazánk legnagyobb örömzenei koncertsorozatát, a Star Jam Sessiont, melyben eddig közel 250 művész vett részt. Rendszeresen tart zenei kurzusokat haladóknak és hangszersimogatókat kisgyermekeknek, mely segíti közelebb hozni a zenét a felnövekvő generációk számára. Többször közreműködött zenekarával az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági rendezvényein.

www.rozsavolgyi.hu