Titanic Filmfesztivál – Brit drámával zárul a mustra

Az Ébredés című brit drámával zárja kapuit szombaton a 20. Titanic Filmfesztivál Budapesten.

Titanic - 04.05-13.Rufus Norris filmjének főhőse Skunk, egy észak-londoni kamaszlány (alakítója Eloise Laurence), aki egy napon szörnyű brutalitás szemtanúja lesz a szomszédságban. A szemben lakó férfi csaknem agyonveri a kicsit zavart Ricket. A nyári szünidőre készülődő lány traumáját apja (Tim Roth) igyekszik oldani, de úgy tűnik, a drámával Skunk gyerekkora végleg véget ért.

Az alkotás tavaly a legjobb brit független film trófeáját nyerte a Brit Független Filmdíjak átadásán – idézte fel csütörtökön a Titanic sajtóirodája.

A 2005 óta versenyfesztiválként működő Titanic idén kilenc nap alatt öt helyszínen 74 filmet tűzött műsorára. A programban kiemelt helyet kapott az ír és a cseh filmművészet. A sokszínű válogatásban a nemzetközi filmvilág befutott rendezőinek munkái mellett elsőfilmesek bemutatkozását is láthatták a fesztivál látogatói.

A filmmustrán pénteken és szombaton a Hullámtörők-díjért versenyző tíz produkció közül többet is megtekinthetnek még az érdeklődők, köztük az ír Lenny Abrahamson Mit tettél Richard?, Mira Fornay cseh-szlovák koprodukcióban készült Kutyám, Killer és a fehérorosz Szergej Loznyica Ködben című alkotását.

Forrás: MTI