Depeche Mode-kiállítás Budapesten

Depeche Mode-kiállítást rendeznek a május 21-i budapesti koncerthez kapcsolódva a brit zenekar ritka kiadványaiból, rajongói emléktárgyakból, relikviáiból május 11. és 23. között a Design Terminálban.

A 2013-as tavaszi-nyári európai Depeche Mode-turné a csapat két héttel ezelőtt megjelent új stúdióalbumát, a Delta Machine-t népszerűsíti. A koncertsorozat kísérőrendezvényeként három városban, Budapesten, Zágrábban és Berlinben lesz látható több mint 250 ritkaság, emléktárgy a világ legnagyobb magántulajdonban lévő Depeche Mode-kollekciójából, a Burmeister-gyűjteményből – tájékoztatta a zenekart támogató Magyar Telekom szerdán az MTI-t.

250px-Depeche_Mode_2006A három tematikus szekcióba rendezett kiállítás tárgyai között megtalálható az együttes első demófelvételét tartalmazó hangszalag, az Amiga GRD lemez mesterpéldánya, az együttes által használt egyedi EMU-2 sampler hangrögzítésre képes szimulátor, valamint az egykori Német Demokratikus Köztársaságban a Depeche Mode rajongói klubok megfigyeléséről készült titkosrendőrségi dokumentumok is látható lesz.

A rajongók saját anyagai és emléktárgyai is bekerülhetnek a kiállítás kínálatába, erre a Deutsche Telekom www.fan4fan.com webportálján pályázhatnak. A felajánlott tárgyakat április végén „zsűrizik” és kiválasztják az öt szerencsést, akik nemcsak kiállítók lehetnek, hanem ingyenes utazást és belépőjegyet is nyernek Depeche Mode-koncertekre, valamint találkozhatnak az együttessel a fellépések előtt.

A kedvenc relikviára szavazni is lehet, a tíz legtöbb voksot kapott tárgyat bemutatják a portál virtuális kiállításán. A legnépszerűbb kiállítási tárgyak beküldőinek szintén lesz lehetősége az együttessel találkozni, jegyeket, rajongói csomagokat nyerni.

A Depeche Mode május 21-én lép fel a Puskás Ferenc Stadionban. Az 1981-ben alakult elektronikus csapatban jelenleg is három alapító tag, Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher játszik. Az eddig megjelent tizenhárom stúdióalbum több mint húsz országban – köztük Amerikában és az Egyesült Királyságban – került a Top 10-be. Világszerte több mint százmillió lemezt adtak, a friss anyag, a Delta Machine négy év után az első lemez.

Fotó forrás: Wikipédia
Forrás: MTI
,