A Közlekedési Múzeum csatlakozott az Adj egyet ajándékba! programhoz

A kiállítóhelyek közül elsőként csatlakozott az Adj egyet ajándékba! jótékonysági kezdeményezéshez a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, ahol szombattól már rászorulók részére is lehet jegyet venni.

A Közlekedési Múzeumban ezentúl bárki vásárolhat még egy, vagy akár több jegyet is sajátján felül, amelyet a múzeum pénztárában lehet hagyni, hogy azt később egy nehéz helyzetben élő látogató használhassa fel. Az akció április 13-án, szo0mbaton indul – tájékoztatta közleményben az intézmény az MTI-t.

Ahogy a program kezdeményezői megfogalmazták: a plusz egy „félretett” jegyet bárki megkaphatja, aki rászorul, például sokgyerekes szülő, kisnyugdíjas, leszázalékolt, vagy aki aktuálisan olyan helyzetben van, hogy jól jön neki a segítség.

A programot egy nápolyi kávézó példája indította világhódító útjára, ahol a vendéglátóhelyre betérők saját fogyasztásukon felül egy úgynevezett „felfüggesztett” kávét, pékárut is kifizethettek. Ezt a személyzet külön listán vezette, és ha egy nehéz helyzetben élő érkezett az üzletbe megkaphatta a korábban felajánlott árut.

A „plusz egy kávéból” indult kezdeményezést a magyar szervezők szélesebb körben is szeretnék elterjeszteni és folyamatosan várják az egész ország területéről a csatlakozó szolgáltatók jelentkezését (https://www.facebook.com/adjegyetajandekba).

Forrás: MTI