Vízzel kapcsolatos magyar innovációk szerepelnek az idei Tudományfesztiválon

Vízzel kapcsolatos magyar innovációk, gyermekfoglalkozások, vetélkedők, tudományos talkshow, kiállítások várják a látogatókat április 18-tól 20-ig, 10 és 18 óra között a Magyar Nemzeti Múzeumban és a múzeum kertjében megrendezendő harmadik Tudományfesztiválon.

A hagyományosan a Föld napja alkalmából megrendezett fesztivál idén a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve magyarországi rendezvényeihez kíván csatlakozni. A rendezvény fókuszában idén a fenntartható vízgazdálkodás, a vízkészletek szűkösségének veszélyei, víztakarékosság, a vízi közlekedés lehetőségei és a vízzel kapcsolatos kutatások, innovációk állnak – részletezi a szervezők közleménye.

A Magyar Nemzeti Múzeum épületében bemutatkozik a Duna Múzeum és a Zebegényi Hajózástörténeti Múzeum kiállítása, csakúgy, mint a nevezetes gyógyfürdőinkről készült tárlat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Titanic túlélőinek mentését végző Lengyel Árpád, a Carpathia hajóorvosának munkásságával, a TudásPresszóban pedig Fábri György, az ELTE rektorhelyettese beszélget vendégeivel.

A múzeumkertben többek között múzeumpedagógiai gyerekfoglalkozások, matróz-kadét képző, víztakarékos tudományos fejlesztések, valamint vízi járművek bemutatója várja az érdeklődőket.

A Tudományfesztivál célja a tudományos ismeretterjesztés, a magyar fejlesztések megismertetése az érdeklődőkkel, valamint a tudomány népszerűsítése egy minden korosztály számára érdekes rendezvény keretén belül. A fesztivált idén is a Magyar Nemzeti Múzeum, a TIT Kossuth Klub Egyesület, a Bolyai Pedagógiai Alapítvány, valamint az Outdoor Mission rendezvényszervező együttműködésében rendezik meg.

Forrás: MTI