A költészet napja – Huszonnégy órás versfesztivál Békéscsabán és Szarvason

Huszonnégy órás versfesztivált rendeznek Békéscsabán és Szarvason a költészet napja alkalmából.

Az irodalmi program szerdán délben kezdődik a Békéscsabai Jókai Színházban és a szarvasi Vajda Péter Művelődési Központban, és másnap, József Attila születésnapján, a költészet napján közös versmondással fejeződik be.

A második alkalommal meghirdetett rendezvényen mintegy ötszáz-ötszáz jelentkező olvassa fel kedvenc versét – mondta el az MTI-nek Tari Sarolta, a Békéscsabai Jókai Színház sajtóreferense. Hozzátette: a fesztiválra irodalmi társaságok, művészek, baráti társaságok, általános és középiskolás gyerekek, egyetemisták jelentkeztek, emellett Békés megye közéletének számos ismert személyisége is színpadra lép.

A rendezvény alapötlete 2011-re nyúlik vissza, amikor a Szarvasi Vízi Színházban színművészek olvastak fel verseket nyári estéken a közönségnek. A Békéscsabai Jókai Színház 2012-ben rendezte meg az első versfesztivált a költészet napja alkalmából. Az idén a versfolyamot a színház a Körös Irodalmi Társasággal és a szarvasi Cervinus Teátrummal közösen rendezi meg.

A program kezdete előtt a békéscsabai színházban fotó- és fotógrafikai kiállítás nyílik Kocsis Csaba kortárs költőket és írókat bemutató alkotásaiból, majd a Körös Irodalmi Társaság tagjai olvasnak fel. A versfesztivál részeként fiatal Békés megyei költők is bemutatkoznak a közönségnek.

Forrás: MTI