Csaknem hetven előadás a Váci Dunakanyar Színház műsorán

Csaknem hetven előadást láthat a közönség jövő február végéig a Váci Dunakanyar Színházban, amely szombaton nyílt meg – közölte Kis Domonkos Márk, a teátrum igazgatója az MTI-vel hétfőn.

A város egykori mozijából kialakított színház több hónapos felújítás után nyílt meg a közönség előtt. A váci színház elsősorban más társulatok produkcióit fogadja be, de saját bemutatók – elsősorban kamaradarabok és önálló estek – is helyet kapnak a repertoárban. Évi tíz saját és 58 megvásárolt zenés, prózai, ifjúsági és egyéb darabot terveznek – magyarázta a direktor.

Az áprilisi bemutatók közül kiemelte Turek Miklós versszínházi előadását (a 12-én sorra kerülő est a költészet napja előtt tiszteleg), míg 19-én az Örkény István Macskajátéka alapján készült, A Szkalla lányok című színmű látható Béres Ilona és Tordai Teri közreműködésével. Április 26-án a Telefondoktor című bohózaton tapsolhat a közönség. A nyári szünetben előreláthatólag a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó programjai zajlanak a váci színházban.

Az igazgató tájékoztatása szerint a viszonylag csekély távolság miatt főként fővárosi színészeket foglalkoztatnak egyedi szerződéssel, de elfogadták meghívásukat vidéki és határon túli magyar színházak is. A jegyek árát igyekeznek a budapesti árak alá szorítani.

A társulattal nem rendelkező színház létesítéséről tavaly november 22-én döntött a település képviselő-testülete, amikor megszavazták a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. létrehozását, és határoztak arról is, hogy a társaság ügyvezető igazgatója Kis Domonkos Márk színművész legyen.

A Csányi László körúton lévő egykori mozi épületében található színház működési költségeit önkormányzati forrásból és pályázati pénzekből finanszírozzák.

Forrás: MTI