Országos kampány indul az európai önkéntes munka népszerűsítésére

Országos kampányt szervez a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NCSSZI) Fiatalok Lendületben Programiroda a külföldi önkéntes munka népszerűsítésére: a programban a fiatalok betekintést nyerhetnek az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) tevékenységébe és képet kaphatnak a külföldi önkéntes munka számos előnyéről.

A Válassz egy kalandot! mottóval elindított kampány elsősorban a 18-30 év közötti fiatalok kedvét szeretné felkelteni a külföldi önkéntesség iránt, de az akcióban a magyarországi szervezetek is képet kaphatnak arról, hogy milyen előnnyel jár számukra külföldi önkénteseket fogadni – fogalmazott közleményében a programiroda, amely csütörtökön információs délutánt tart az érdeklődőknek Budapesten.

A magyarországi civil szervezetek számára is számos előnnyel jár a külföldi önkéntesek fogadása: egyebek mellett segíti a nemzetközi kapcsolatok építését, valamint a magyar és külföldi önkéntes mozgalmak fejlesztését is.

Az Európai Unió ifjúsági mobilitási programja (a Fiatalok Lendületben Program) pályázat útján támogatja a fiatalokat és a fogadó szervezeteket, amelyek akkreditációs folyamaton esnek át, mielőtt önkéntest fogadhatnak. Az erre irányuló pályázatokat május 1-je és október 1-je között lehet benyújtani.

A részletes feltételekről az Eurodesk hálózat partnerszervezetei adnak részletes tájékoztatást (www.eurodesk.hu).

Forrás: MTI