EFOTT: íme a fellépők listája

A Tankcsapda, a Beatrice, a Quimby, a Kowalsky meg a Vega és az Anima Sound System is fellép az idei EFOTT-on.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját június 25. és 30. között rendezik Zánkán.

A szervezők csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelenleg Erdélyben koncertező Quimby a június 27-ei zánkai koncertjén a készülő új lemezéről is ízelítőt ad. A Tankcsapda pedig Rockmafia című turnéja keretében június 29-én szombaton lép fel az EFOTT-on.

A már biztos fellépők között van az idén húszéves Anima Sound System, az Alvin és a Mókusok, a Bklga, a Pál Utcai Fiúk és a Kowalsky meg a Vega is. Azt már korábban bejelentették a szervezők, hogy a zánkai EFOTT-on koncertet ad a Kiscsillag, az Anna Ú the Barbies, a Brains és a Kosheen Djs.

Az EFOTT idei helyszínéről internetes szavazással döntöttek. A Balaton északi partjának 209 hektáros erdős-ligetes részén, a felújított Új Nemzedék Központ (az egykori Úttörőváros) árnyékos területén a tavalyinál is több strandprogrammal várják a fesztiválozókat. A rendezvény házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem lesz.

Tavaly Velencén tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg évről évre más helyszínen. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.

Forrás: MTI