Megjelent az Óriás új nagylemeze

A rajongók támogatásának köszönhetően elkészült az Óriás harmadik nagylemeze. A Tűz, víz, repülő című album a zenekar eddigi legkiforrottabb, legegységesebb munkája. Az új dalokat élőben április 20-án a budapesti Corvintetőn hallhatja a közönség a lemezbemutató koncerten.

orias_foto1_henczpeter

Egy éves előkészítő munka után április 2-án megjelent az egyik legizgalmasabb magyar rockzenekar, az Óriás harmadik nagylemeze a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozásában. A Tűz, víz, repülő című albumhoz rendhagyó előrendelési program kapcsolódott: a támogatásért cserébe a rajongók kisebb-nagyobb ajándékokat, például egyedi robotos pendrive-ot, pörköltfőzést vagy akusztikus szobakoncertet kaphattak. Az akció minden várakozást felülmúlt, így a rajongóknak köszönhetően határidőre elkészült az új nagylemez. A Tűz, víz, repülő című albumon tíz új dal, köztük a rádiókból már ismerős Helyet tudni szerepel, amelyhez a közelmúltban videóklip is készült.

–  Maguktól kiguruló dalok alkotják az új lemezt, ezért a Tűz, víz, repülő kiforrottabb, kompaktabb, szervesebb, egységesebb lett a korábbi munkáinkhoz képest, a dalok mégis tovább tágítják az Óriás univerzumát– mondta Egyedi Péter, az Óriás frontembere.

Hasonló véleményen van Varga Ádám (30Y, Audiota), aki zenei producerként közreműködött az új anyagon. A 30Y basszusgitárosa már a Gondalapos EP-n is együtt dolgozott a fiúkkal.

– A célom ezúttal az volt, hogy az új albumon nyitogassuk kicsit az Óriás zenei határait, de közben megtartsuk a rájuk jellemző odalépős, mégis fülbemászó gitárzenét. Üresjáratok nélküli lemezt szerettem volna készíteni, ahol minden dal a saját hangulatához illő megszólalást kap, Takács „Jappán” Zoltán hangmérnök pedig bravúrosan valósította meg az elképzeléseinket a keverésnél – mondta Varga Ádám.

 A Tűz, víz, repülő című album fizikai formátumban várhatóan április 15-én kerül forgalomba a jelentősebb alternatív lemezboltokban. A különleges CD-borítókat kézzel készítik, és a zenekar ígérete szerint nem lesz két egyforma példány.

Az Óriás április 20-án a budapesti Corvintetőn tartja lemezbemutató koncertjét, ahol a közönség élőben hallhatja a Tűz, víz, repülő új dalait, valamint a korábbi nagy slágereket. A nyári fesztiválszezonra is folyamatosan érkeznek a meghívások. Az egyik fontos állomás a soproni VOLT Fesztivál lesz, ahol július 5-én a Telekom Nagyszínpadon ad koncertet az Óriás. A másik kiemelt helyszín pedig a Fishing on Orfű, ahol a zenekar az önálló koncertje mellett fellép a Kispál és a Borz-napon is.

Óriás: Helyet tudni (videoklip)
A lemezbemutató koncert meghívója: http://www.facebook.com/events/138018546370649/
Részletek:
www.oriasbudapest.hu
www.facebook.com/oriasorias

Fotó: Hencz Péter
Forrás: www.prgarden.hu