Tasnádi István: Magyar Zombi – Bemutató a Komáromi Jókai Színházban

Újabb bemutatójához érkezett a 60 éves Komáromi Jókai Színház. Az ünnepi évad 4. bemutatójaként Tasnádi István: Magyar Zombi című komédiáját tekintheti meg a közönség, Bagó Bertalan m.v. rendezésében. A bemutató időpontja 2013. április 12.

Magyar zombi2Blondin Gáspár, a negyvennégy éves nagyábrándi lakos, miután elveszti munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és mély depresszióba zuhan. Környezete nem igazán igyekszik lebeszélni tettéről, sőt! Végre történik valami Nagyábrándon, végre itt a nagy lehetőség! Így aztán, amíg Blondin Gáspár az élet értelmetlenségén tűnődik, a család s a környezet azon töpreng, hogyan húzhatna hasznot a kisember halálából…

Tasnádi István kortárs komédiájának ősbemutatója mindössze hét évvel ezelőtt volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, ezalatt a néhány év alatt azonban jó néhány magyar színházban megmérettetett, és mindenhol sikeresnek találtatott, köszönhetően annak, hogy a szerző nagyon pontos képet fest a magyar valóságról, de a diagnózist könnyed humorba ágyazza.

Az előadás díszlete és a jelmez Sánta Borcsa m.v. tervei alapján készültek, zeneszerző Dobri Dániel m.v.

Fotó: Görözdi Szilárd
Forrás: www.jokai.sk