Jótékonysági est hátrányos helyzetű gyerekekért az Erzsébetvárosi Közösségi Házban

Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó lép fel április 9-én azon a jótékonysági esten, amelyet szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek megsegítésére rendez az Országos Gyermekvédő Liga az Erzsébetvárosi Közösségi Házban (EröMűvház) Budapesten.

Az előadás után Berecz Andrással és Matusek M. Zsuzsannával, az Országos Gyermekvédő Liga elnökével beszélgethetnek is az érdeklődők. A rendezvény fővédnöke Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

A liga a fővároson kívül az ország hét régiójában – Nyíregyháza, Gyula, Szeged, Hatvan, Eger, Dombóvár, Szombathely – folytat sokrétű tevékenységet. A szervezet az elmúlt években több hosszú távú projektet indított be, elsősorban a fiatalkorúak droghasználatával kapcsolatban. Az egyik a Hallgass egy kicsit! elnevezésű, szenvedélybetegségeket megelőző, családokat segítő program és az erre épülő – kábítószerekkel kapcsolatos, szülők részére működtetett – telefonos szolgálat. A program forráshiány miatt jelenleg szünetel – olvasható a szervezet honlapján.

A jelenleg is folyó programok között szerepel a mentálhigiénés műhely, az „Ép lélek” lelkisegély-szolgálat, adományok gyűjtése és szétosztása rászorulóknak, valamint drogprevenciós előadássorozat közép- és általános iskolákban. A pártfogó felügyelői hálózattal kialakított kapcsolat eredményeképpen 3 helyszínen – Szombathelyen, Dombóváron és Szekszárdon – készségfejlesztő csoportot vezetnek, továbbá drogprevenciós, agresszió- és konfliktuskezelési tréningeket tartanak büntetés-végrehajtási intézményekben.

Forrás: MTI