Demjén Ferenc újra klubkoncerten lép fel Budapesten

Évek óta nem adott klubkoncertet a fővárosban Demjén Ferenc, idén azonban kivételt tesz és vasárnap játszik a Barba Negrában. A népszerű énekes készülő új lemezéről és szokásos Aréna-fellépéséről is beszélt az MTI-nek.

450px-Demjen_Ferenc-11„Nagyon sokat játszunk a zenekarommal vidéken, de azért Budapesten is elő szoktunk fordulni különböző ingyenes szabadtéri rendezvényeken. Most adódott a lehetőség, hogy a fővárosban kezdjük az idei koncertezést, és a Barba Negra elég nagy, elfér ott 1500 ember is. Reméljük, sokan lesznek, és mi is hozni tudjuk jó formánkat” – mondta Demjén Ferenc.

Kitért arra, hogy szilveszter óta nem volt fellépése, azóta pihent, feltöltődött. A Barba Negrában április 7-én a tavaly decemberi Aréna-koncert repertoárjából válogatnak, de a következő hónapokban már egy-két új dalt is tesztelnek a készülő stúdióalbumról. Demjén Ferenc legutóbbi anyaga, az Így fogadj el igazán három évvel ezelőtt jelent meg.

„Várhatóan október vége felé fog megjelenni a lemez, amelyet a hagyományos decemberi Aréna-koncerten fogunk bemutatni. A zenekarom összetétele évek óta változatlan, bár dobosunk, Solti János nemrég egy rossz mozdulatnál megsértette a bal kezét, így elképzelhető, hogy most vasárnap őt helyettesíteni fogja valaki” – fejtette ki Demjén Ferenc.

Zenekarában Menyhárt János gitározik, Závodi Gábor és Vass Attila billentyűs hangszereken játszik, Kovács Barnabás basszusgitározik, Solti János dobol, Vincze Tamás ütőhangszereken játszik, Bársony Attila és Demeter György pedig vokálozik.

A Kossuth-díjas énekes beszámolt az MTI-nek arról is, hogy hamarosan ismét működni fog tavaly indult Demjén-klub az óbudai Rozmaring Kertvendéglőben. Az énekes április végén Keszthelyen, másnap, május 1-jén Sarkadon, szintén májusban Debrecenben és Tatán is fellép.

Demjén Ferenc a hatvanas évek közepe óta van a pályán, énekelt és basszusgitározott a Bergendyben, a V’Moto-Rock-ban, szólólemezeket 1977 óta jelentet meg.

Fotó forrás: Wikipédia
Forrás: MTI