Ibolya-nap – Húsvét a kastélyban – 1. Országos Plüssegér-találkozó

Az ünnephez kapcsolódva bemutatták a kastélyt népszerűsítő, 3D-ben forgatott zenei videoklipet.

Ibolya nap
A hagyományos húsvétvasárnapi Ibolya-napon és a hétfőn rendezendő első országos plüssegér-találkozón is rengeteg programmal várja a családokat a gödöllői királyi kastély. Erzsébet királyné kedvenc virágáról, az ibolyáról szól “minden” vasárnap a Grassalkovich-kastélyban: délelőtt a virágkeringő dallamára nyitják a kaput, hogy a királyné hasonmása a díszteremben fogadhassa a látogatókat – tájékoztatta az MTI-t a kastély vezetése.

A nap interaktív mesejátékkal, játékos kastélyjárással, ibolyagyűjtéssel és “virágtörténelmi” előadással, valamint kóstolóval egybekötött ibolyakandírozási bemutatóval folytatódik. Délután koncertek és táncos programok váltják egymást a lovardában, illetve a díszudvaron, miközben a kézművesek és iparművészek vásárán különféle portékákat kínálnak. Az ibolyaszínű ruhát viselő, az Ibolya nevű, valamint az ibolyalakodalmukat ünneplő látogatók különféle kedvezményekre is számíthatnak a szervezők ígérete szerint.

Húsvéthétfőn az “alkalomhoz illő” zenés gyermekelőadásokat követően a Herceg Egérváry Elemér naplója alapján készült könyv második kötetét mutatják be a barokk színházban.

Az új rész megjelenése kapcsán az ország minden szegletéből várják a plüssegereket és gazdáikat, akik különféle kalandokat élhetnek át a padlástól a pincéig. Versenyt hirdetnek legkisebb és a legnagyobb plüssegér, illetve az Egérváry Elemérre legjobban hasonlító plüssfigura kategóriában, és lesz mód közös fényképkészítésre, finomságok majszolására is.

E hét végétől nemcsak a kastélyba látogatók, hanem bárki megnézheti az interneten az ország első olyan videoklipjét, amelyet 3D-s verzióban készítettek. A klipet Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója rendezte és szerkesztette, Vincze Lilla, illetve Xavier Rivadeneira ecuadori származású, Magyarországon élő operaénekes adja elő a Tu Cosa című dalt a kastély termeit bejárva.

Forrás: MTI

Részletes program: http://www.kiralyikastely.hu/tartalom.209.ibolya_nap-husvet_a_kastelyban