A dzsungel könyve ezredszer

Ezredszer játsszák a hazai zenés színházi irodalom legsikeresebb darabját, A dzsungel könyvét április 19-én a Pesti Színházban.

Színháztörténeti rekord születik, ugyanis Békés Pál, Dés László és Geszti Péter A dzsungel könyve című darabja az első olyan, magyar szerzők által írt zenés játék, amely a hazai színjátszás történetében megéri az ezredik előadást – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Dzsungel könyve

Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró 17 évvel ezelőtt alkotta meg a zenés darabot, amelyet Hegedűs D. Géza ötletgazdaként és rendezőként vitt színre a Vígszínház társulatával.

„A dzsungel könyve nagyon hálás anyag, egyrészt a történet komplexitása és mélysége miatt, másrészt mert minden egyes állathoz más-más zene passzol” – idézi a közlemény Dés László korábbi nyilatkozatát. Mint írják, Geszti Péter szerint „A dzsungel könyve a benne rejlő duplacsavar miatt igazán izgalmas, hisz a darabban emberek játszanak olyan állatokat, amelyek tipikus emberi tulajdonságokat jelenítenek meg”.

A 17 éves siker egyedülálló a magyar zenés művek történetében. A több mint másfél évtized alatt számos színész játszott a darabban: Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán és Reviczky Gáboron át Oroszlán Szonjáig hosszú a sor.

Az 1000. előadás pedig nem csupán a jubileum miatt lesz emlékezetes, hanem azért is, mert egy új Maugli-dal is debütál ezen a napon.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa
Forrás: MTI