Egy hónap múlva indul a Park – az Anthraxszel is tárgyalnak

Április 25-én indul az évad a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén, a Budapest Parkban, ahol fellép az amerikai Paramore és a Kultur Shock, az újraalakuló Kaukázus, az Irie Maffia és tárgyalnak az Anthraxszel is.

A New York-i trash metal legenda, az Anthrax is fellép várhatóan a Park nagyszínpadán – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. A közlemény emlékeztet: a Budapest Park nemrég megállapodást kötött a Sziget Szervezőirodával, és eszerint immár a fesztiválszervező cég végzi a Park zenei programjának összeállítását.

Az Anthrax a napokban facebook oldalán szellőztette meg, hogy koncertet ad a Budapest Parkban. „Mi is meglepődtünk, hiszen még nem jutottunk el a szerződésig. Bár közel állunk a megegyezéshez, ilyenkor még nem szokás a koncertet tényként bejelenteni” – kommentálta a hírt Pálffy András, a Park vezetője. Hozzátette, hogy nem látszik semmi akadálya annak, hogy hamarosan hivatalosan is megerősítsék a hírt.

A Budapest Park nyitó hétvégéjén tartja első koncertjét a pár éve feloszlott, az idén újraalakuló Kaukázus. Április közepén kerül a boltokba az Irie Maffia új, Nagyon jó lesz című albuma, a hivatalos lemezbemutató koncert április 25-én lesz a Parkban. A nyitó hétvégén lép fel a Hooligans is.

Magyarországon a Parkban látható először az amerikai rock banda, a Paramore, ez a fellépés a VOLT fesztivál felvezető bulija. A 2004-ben alakult csapat egy évre rá mutatta be első albumát, amely meghozta számukra a hírnevet, a nemzetközi sikerhez nagyban hozzájárult az Alkonyat című film betétdalának megírása.

A Park programján szerepel a bossa nova elemekből építkező francia Nouvelle Vague, a seattle-i roma-punk banda, a Kultur Shock – ez utóbbi egyedien keveri a rock, metál és punk zenét a tradicionális balkáni muzsikával. Fellép Boban Markovic és a mintegy 30 éves múltra visszatekintő rézfúvós zenekara, valamint a magyar Quimby és a Punnany Massif.

Forrás: MTI