A Gyermekmentő Szolgálat pályázata általános- és középiskolás diákoknak

Pályázatot hirdetett általános- és középiskolás diákoknak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ): a kisebbek operaelőadáson, a nagyobbak a Gyermek- és Ifjúsági Országgyűlés ülésén vehetnek részt a Parlamentben.

A Magyar Állami Operaházban szervezett Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadásának jegyeire pályázhatnak szociálisan hátrányos helyzetű, kiemelkedő tanulmányi eredményű, a zene és a művészetek iránt érdeklődő 8-14 éves tanulók, illetve maximum 40 fős csoportok május 10-ig „Hófehérke” jeligével – közölte a szervezet az MTI-vel.

Gyermekintézmények számára hirdetett pályázatot az Országgyűlés és az NGYSZ a gyermekek világnapja alkalmából. Pályázni egyénileg, illetve 20 fős csapatokkal lehet június 3-ig „Ha képviselő lennék” jeligével. A nyertes 8-18 év közötti fiatalok részt vehetnek a 3. Gyermek- és Ifjúsági Országgyűlés ülésén a Parlamentben. A Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék? című pályázatnak tartalmaznia kell a tervezett kérdéseket és azok indoklását minimum egy A4 oldal terjedelemben.

A pályázati űrlapokat és a részletes információkat a www.gyermekmento.hu weboldalon találhatják meg az érdeklődők. A pályázatokat elektronikusan az ngysz@gyermekmento.hu, postai úton a 1066 Budapest, Teréz krt. 24. címre kell megküldeni.

Forrás: MTI

,