Gyerek ARC – Biztonságos utakat és járműveket tervezhetnek a pályázók

Biztonságos utakat és járműveket tervezhetnek idén a gyerekek a Hurrá, utazunk! címmel meghirdetett 6. Gyerek ARC pályázatra, amelyre április 30-ig várják a 6-14 éves korosztály kreatív munkáit.

Az ARC ebben az évben arra kéri a gyerekeket, gondolkodjanak el azon, hogyan tehetnék biztonságosabbá, szerethetőbbé a földi közlekedést és az ezt kiszolgáló infrastruktúrát – részletezi a szervezők közleménye.

Idén két korcsoportban és kétféle megközelítésben pályázhatnak a gyerekek: a 6-9 éveseket arra kéri levelében a program „arca”, Biox, a kis marslakó, hogy tervezzenek biztonságos utakat és járműveket, illetve gyönyörű városi vagy vidéki tereket, utakat. A 10-14 évesektől ezzel szemben olyan munkákat várnak, amelyek rámutatnak a biztonságos közlekedés hiányosságaira és egyúttal megoldást is kínálnak ezekre a problémákra.

A nagyobbakat arra biztatják a szervezők, hogy válasszák ki a számukra legérdekesebb járművet, majd hívják fel az emberek figyelmét az általuk megfogalmazott problémára egy frappáns szlogennel kiegészített képpel.

A független zsűri minden évben azokat az alkotásokat díjazza, amelyek a legfrissebben, legszellemesebben, legkreatívabb módon adnak válaszokat a pályázatban megfogalmazott kérdésekre. A zsűri elsősorban nem a rajztudást, hanem sokkal inkább a kreativitást és a szokatlan szemléletmódot értékeli.

A legjobb 80 rajzból idén is látványos óriásmolinó-kiállítást rendeznek május 25-től június 24-ig a budapesti Millenáris parkban. A legjobbnak ítélt alkotásokat a program főtámogatója, a Hankook Tire Magyarország Kft. idén is értékes ajándékokkal honorálja mindkét korcsoportban.

A pályaművek beküldési határideje április 30., a kiírás teljes szövege és a pályázattal kapcsolatos tudnivalók a www.arcmagazin.hu, valamint a www.facebook.com/ArcMagazin oldalon olvashatók.

Forrás: MTI