Pályázat a Világszép nádszálkisasszony 100. előadása alkalmából

Világszép nádszálkisasszony című produkciójának 100. előadása alkalmából alkotói pályázatot hirdet a Neptun Brigád társulata 5-12 éves gyerekeknek.

Litvai Nelli darabjának 100. előadását április 7-én láthatja a közönség a Thália Színház Új Stúdiójában. A jubileumi előadás alkalmából várják a gyerekek alkotásait: „rajzold, ragaszd, fesd, formázd meg a Világszép nádszálkisasszonyt!”. A pályázatra bármilyen technikával készült alkotást be lehet küldeni, a pályaműveket március 29-ig várják – olvasható a FÜGE Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

A legötletesebb alkotás beküldője az egész óvodai csoportját vagy iskolai osztályát elviheti az előadásra, a pályaművek beküldésében segédkező felnőtteket pedig meghívják a Független Thália Projekt általuk választott előadására. A Független Thália Projekt a Thália Színház és a FÜGE Produkció közös programja, amelynek keretében független színházi társulatok játsszák darabjaikat a teátrumban.

A pályázatra beérkezett legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek a Thália Színházban. A pályaműveket elektronikusan (szkennelve) a palyazat@thalia.hu e-mail címre, postán a Thália Színház címére vagy személyesen a teátrum szervezésére (Nagymező utca 19.) várják. A pályázatról további részletek a társulat honlapján (http://neptunbrigad.hu/) és a Thália Színház honlapján (http://www.thalia.hu) olvashatók, a pályaművek mellé a honlapokon megtalálható pályázati adatlapot is kérik csatolni.

A Világszép nádszálkisasszony című zenés mesejáték ismertetője szerint Litvai Nelli a Neptun Brigád felkérésére az ismert népmese alapján készítette el saját változatát, vagyis 2009-ben egy új mese született. A Királyfit Vass György formálja meg, a Világszépe szerepében Fodor Annamária látható, mellettük Cseh Judit, Molnár Erika, Kövesdi László, Ficzere Béla, Placskó Emese és Gáspár Anna játszik az előadásban. A produkciót Baksa Imre rendezésében láthatja a közönség.

Forrás: MTI

,