Háy János "Ázsiavíziós dalfesztivál 2013." című drámája a XVIII. Magyar Drámaíró Verseny győztese

Háy János „Ázsiavíziós dalfesztivál 2013.” című darabja lett a XVIII. Magyar Drámaíró Verseny győztese a szakmai zsűri döntése alapján.

A legjobb rendezésért járó elismerést Bozsik Yvette vehette át Kiss Judit Ágnes „Donor szívek” című darabjának rendezéséért. A legjobb férfi színész díjat Tege Antal nyerte el, a legjobb női színész elismerésben a zsűri Földes Esztert részesítette.

dda14408_f264_4ae0_9102_dc7934abbd03.jpg.ashx

A Magyar Nemzet szombati számában megjelenő anyagok közül az idén a „Sapkák” című cikk alapján írtak drámát a felkért drámaírók: Kiss Judit Ágnes, Háy János és Podmaniczky Szilárd. A cikk Cipő, a Republic együttes énekese halálával kezdődik és a rockzene és a filozófia témakörét érinti. A művek egyfelvonásos színpadi változatait a színészek és a felkért rendezők közreműködésével vasárnap este mutatták be a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán, ahol a hagyományokhoz híven a zsűri mellett a közönség is szavazhatott. A legjobb rendezésért járó közönségdíjat Háy János drámája kapta, a legjobb rendezésért járó elismerésben Dávid Zsuzsát részesítették aki Háy János ” Ázsiavíziós dalfesztivál 2013.” darabját állította színpadra.

Az MTVA különdíját Gazsó L. Ferenc vezérigazgató-helyettes adta át a nyertes drámaírónak, amelyben az MTVA felajánlja a szerzőnek, hogy a drámából a Kossuth Rádió közreműködésével készítsen hangjáték-adaptációt, amelyet a rádió bemutat.

Az idei évben először részesültek elismerésben a drámaíró versenyt segítő, a háttérszakmában dolgozó művészek. Az MTVA különdíját Galambos Hajnalka vehette át.

MTI fotó: Rosta Tibor
Forrás: MTI