BTF – Megnyílt a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren

A divatbemutatóval és csárdás „flashmobbal” szombaton, zord időjárási viszonyok között megnyílt Budapesti Tavaszi Vásáron böjti és húsvéti ételekkel, kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal és gyermekeknek szóló programokkal is várják az érdeklődőket április 14-ig a Vörösmarty téren.

A vásárt minden évben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendezik, az idén nyolcvan kézműves termékei mellett a hétvégi napokon mintegy 50 program várja a látogatókat. Délelőtt családoknak és gyerekeknek szóló előadások lesznek, délután három órától a Vörösmarty tér színpadán utca- és népzenészek, illetve néptáncosok szórakoztatják a közönséget – mondta Vitézy Zsófia fesztiváligazgató az ünnepélyes megnyitón.

Budapesti Tavaszi Fesztivál - 03.22-04.07. Hangsúlyozta, hogy a program megrendezésével azoknak a kézműveseknek szeretnének lehetőséget nyújtani, akik a magyar hagyományokat továbbgondolva állítják elő portékáikat, hogy szélesebb közönségnek is bemutathassák azokat. Hozzátette, hogy a vásáron megjelenő árusokat egy szakmai zsűri pályázaton választotta ki. Az élelmiszerek mellett szőrmék, kerámiák, ékszerek, különböző húsvéti ajándéktárgyak és játékokat közül is válogathatnak a térre látogatók.

Bagdy István főpolgármester-helyettes azt hangsúlyozta: a főváros elkötelezettje a kultúra ápolásának. Az ez évi vásár a magyar népművészeti hagyományokat követve mutatja be a gasztronómiai különlegességek mellett a magyar népzenét is – tette hozzá. „Azok az új tárgyak és új gondolatok, amelyek megjelennek a vásáron, a modern és a régi, a múlt és a jövő összekapcsolódása” – fogalmazott a főpolgármester-helyettes.

A Budapesti Tavaszi Vásár részletes programja a btf.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI